Göz Rengi Değiştirme Ameliyatı Kör Eder mi? Kimler Göz Rengini Değiştirebilir? Ameliyatın Riskleri Nelerdir?

Göz rengi değiştirme ameliyatı kimlere yapılır? Göz rengi ameliyatı kör eder mi? Göz rengi değiştirme ameliyatı Türkiye'de yapılıyor mu? İşte merak ettikleriniz...

10.06.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-11:12)

Göz rengi değiştirme ameliyatı ne kadar güvenilir? Göz rengi değişikliği nasıl yapılıyor? Herkes göz rengini değiştirebilir mi? Göz rengi değiştirme ameliyatı gözleri kör eder mi? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

TÜM TESTLERİ TAMAMLANMAMIŞ!  

Lazerle göz rengi değiştirme yöntemi, Avrupa CE ve Amerika FDA onaylı değil. İnsan üzerinde testleri henüz tamamlanmamış bu yöntemi, dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve Türk Oftalmoloji Derneği de onaylamıyor. 

HERKES YAPTIRAMAZ  

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Levent Akçay, "Göz rengini değiştirmek mümkün. Ancak herkese uygun olması mümkün değil" dedi. İşlem öncesi çok iyi bir muayenesinin yaptırılması ve göz tetkiklerinin incelenmesi gerektiğini belirten Akçay, "Göz tansiyonu (glokom),katarakt, üveit gibi mevcut hastalıklar varsa lazerle iris renk değişimi mümkün değildir. Yapılabilir ama hastanın gözünün zarar görme ihtimali yükselir ve böylece de hasta zarar görebilir"diye konuştu.

HİÇBİR SAĞLIK ÖRGÜTÜ ÖNERMİYOR  

ABD'de popüler olan göz rengi değiştirme ameliyatlarının riskleri de oldukça fazla... Ayrıca hastanın tetkikleri ve iyi bir muayenesi yapılmadan önce göz rengi değiştirme ameliyatını hiçbir sağlık örgütü önermiyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal