Göz Önünde Uçuşan Hayali Sineklerden Nasıl Kurtuluruz?

Zaman zaman yaşadığımız gözdeki sinek uçuşmalarının nedenleri nelerdir? Birçoğumuzun yaşadığı ve anlam veremediğimiz göz önünde uçuşan sineklerin ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Aniden kalktığımızda veya beyaza baktığımızda gördüğümüz cisimler nedir bu bir hastalık mıdır? İşte cevabı..

23.05.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-15:04)

Aniden kalkışlarda ya da beyaza, mavi gökyüzüne baktığımızda göz önünde ufak ufak sinekler belirginleşir. Peki bu durumun olmaması için ne yapmak gerekiyor? Sinek uçuşmaları nasıl geçer? Cevabı içeriğimizde.

TEDAVİSİ MÜMKÜN    

Sinek uçuşmalarının başlıca sebebi gözümüzün içindeki yumurta akına benzeyen jölemsi kıvama sahip ‘vitreus’ diye adlandırdığımız yapının yıpranmasıdır. Bu yıpranma erken yaşlarda kolayca düzeltilebilen ileri yaşlarda aynı hızda yenilenme ve onarımın çok mümkün olmadığı durumlardır. 

YABAN MERSİNİ VE BAL KABAĞI YİYİN   

Yaban mersini ve bal kabağını günlük tüketiminize ekleyerek, bol sıvı tüketip gözlerimize dinlendirerek sinek uçuşmalarının önüne geçebiliriz.Bazı durumlarda vitreus içerisine lazer uygulayarak temizleebilir. Şayet kişinin günlük hayatını etkileyecek kadar çok sinek uçuşmaları, siyah noktalar var ise vitrektomi işlemi ile bunlardan sorunsuzca kurtulmak mümkündür.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydıırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal