Göz Çevresindeki Beyaz Noktalar Nasıl Yok Edilir?

Göz kapağınızın kenarında ya da burnun çevresinde, ancak yakından bakılınca görülebilen beyaz sivilceler nasıl yok edilir? Beyaz noktaların oluşmasına neden olan şeyler nelerdir? Sıkmak mı yoksa kendi haline bırakmak mı doğrudur? İşte merak edilenler.

10.07.2019-12:10 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-11:52)

Milia dediğimiz bu minik noktalar, keratinle dolu küçük şişliklerdir. Cildinizde doğal yollardan pul pul dökülme yeteneği  olmadığından bazen bu birikimler  beyaz noktaların oluşmasına sebep olabilir. Uzmanlar bilhassa uzun sure güneşe maruz kalmanın milia oluşumunda büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Diğer sebeplerinden biri de makyaj ve cilt bakım ürünlerinden kalan fazlalıkların tıkanıklıklar meydana getirmesidir.

NE YAPMAK GEREKİR?  

Onları yolmayın ve sıkmayın. Bundansa nazik eksfoliyasyon ve hücre döngüsünü teşvik eden ürünler kullanmaya dkkat edin.. Cildi tahriş edecek ve kızartacak sert ürünlerden kaçının. Uzmanlar özellikle glikolikasit ve retinol gibi hücre döngüsünü teşvik edecek ürünlerin bu kistleri nazikçe çözebileceği konusuna değiniyor. Fakat bu ürünleri kullanan kişiler de hassas bir cilde sahipseler evvelden test etmeleri öneriliyor.

NASIL İYİLEŞİR?  

Bu minik kistler birkaç hafta ve birkaç ay arasında bir sürede ortadan kalkabilir. Cildin nasıl bir travmaya maruz kaldığı ve hangi ürünlerin kullanıldığı bunun ne kadar süreceği konusunda belirleyici rol olabilir. Eğer kullandığınız ürünlerden bir cevap alamadıysanız daha profesyonel ürünlerle probleminize çözüm olması için bir dermatologla görüşebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal