Gıda Bağımlılığı Nedir? Kilo Kontrolü Nasıl Olmalıdır?

Gıda bağımlılığı nedir? Hangi gıdalar insanlarda bağımlılığa yol açar. Hazır yağlar, abur cuburlar ve şeker gıda bağımlılığına neden olur mu? Kilo kontrolü nasıl sağlanır? İşte size yardımcı olacak kilo kontrolü tüyoları.

05.07.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-11:06)

Gıda bağımlılığı genellikle, yüksek yağ+tuz veya yağ+ şeker içeren, işlenmiş besinler, hazır yemekler veya abur cuburlara karşı ortaya çıkar. Belli yiyeceklere karşı aşırı bağımlılığınız varsa ve bunları sık sık yemekten kendinizi alıkoyamıyorsanız, gıda bağımlılığından kurtulmanın en iyi yolu bir uzmandan yardım istemektir.

KARDİYO ÖNEMLİ  

Kardiyo egzersizi yapmak, ister koşmak veya bisiklet sürmek, isterse enerjik bir yürüyüş veya tırmanış olsun, sağlığınızı geliştirmek, iyileştirmek için çok faydalı yöntemlerdir.

Kardiyo yapmak, kilo verme dışında pek çok kalp hastalığının risk faktörlerini iyileştirmede, organların çevresinde oluşan ve metabolik hastalıklara neden olan göbek yağlarının azalmasında da oldukça etkilidir.

AĞIRLIK ÇALIŞMAK İYİ GELİR 

Kilo verirken, kas kütlesinin kaybı diyetin yan etkilerindendir. Kas kütlenizde fazla düşüş olursa, daha az kalori yakmaya başlarsınız, bu yüzden ağırlık kaldırma çalışması yaparak kas kaybınızın üne geçebilrsiniz, kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Ayrıca ağırlık çalışınca cildiniz daha gergin, daha sağlıklı bir görünüm kazanır, fiziksel açıdan iyi hissedince bu psikolojik olarak da iyi hissetmenizi sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal