Estetik Cerrahide Doğru Bilinen Yanlışlar

Bir çok kişinin yaptırmak için tabiri caizse sıraya girdiği cerrahi estetik hakkında doğru bilinen yanlışları nelerdir? Meme büyütme ameliyatı çocuk emzirmeye engel mi? Kafanıza takılan tüm o soruların cevabı haberimizde...

20.03.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-17:03) Estetik Cerrahide Doğru Bilinen Yanlışlar

Estetik konusunda artık daha cesur davransak da talep fazla olunca internet ortamında birçok yanlış bilgi ve ön yargı mevcut. Bunlar arasında en çok konuşulan doğru bilinen yanlışlar konusunda Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Dürdane Keskin bilgiler verdi.

YANLIŞ 1: BENLERİN OLDUĞU BÖLGEYE BIÇAK DEĞERSE KANSERE NEDEN OLABİLİR!

Doğru: Vücutta birçok ben mevcuttur. Riskli benlerin uzman hekim tarafından  değerlendirilmesi, şüpheli görünenlerin alınması gerekir. Ben açısından açık tenli, renkli gözlü ve kızıl saçlı insanlar risk altındadır.Kötü huya dönüşebilme özelliği olan benlerin, vücutta kalması tehlikelidir. Cerrahi olarak tamamen çıkartılan benler kansere dönüşmez, aksine erken teşhis sayesinde kanserden koruyucu olur.

YANLIŞ 2: MEME BÜYÜTME AMELİYATI ÇOCUK EMZİRMEYİ ENGELLİYOR!

Doğru: Meme büyütme ameliyatında en sık kullanılan yöntem silikon protezdir. Silikon protezler memenin arkasında bulunan kas altına veya meme zarı arkasına konularak memenin daha önde görünmesini sağlar. Bu sayede meme dokusunun bütünlüğü bozulmaz. Protezler zaman ile vücut tarafından yapılan kapsül ile sarılır. Bu sayede silikon meme ile temas etmez. Silikon protez ile meme büyütme sonrası emzirme kapasitesi bozulmaz, süt kalitesinde değişme olmaz.

YANLIŞ 3: ESTETİK AMELİYATLAR ÇOCUKLARA YAPILMAZ!

Doğru: Çocuk yaşta en sık uygulanan estetik ameliyat kepçe kulak düzeltilmesidir. Çocuklar erişkinlere göre çok acımasızdır. Birbirlerinin kusurları karşısında rencide edici olabilirler. Bu sebepten kepçe kulak ameliyatı için en uygun dönem okula başlamadan önce yani 5-6 yaştır. Kulaklar 5 yaşına gelince hemen hemen erişkin boyutuna gelir. Ayrıca erişkin kıkırdağına göre daha yumuşak olduğu için daha kolay şekil alır. Bu sayede yapılan ameliyat hayat boyu kalıcıdır.

YANLIŞ 4: LİPOSUCTİON İLE ZAYIFLAMAK MÜMKÜN!

Doğru: Liposuction vücut şekillendirme ameliyatıdır. Bölgesel fazla yağlar emilerek , vücut kavsi oluşturulur. Liposuction ile incelme sağlanılır. Ama zayıflama sağlanmaz. Ameliyat sonrası kilonuzda alınan yağ miktarı kadar azalma görülmez.

YANLIŞ 5: SEZERYAN AMELİYATINDA KARIN GERME YAPILIR

Doğru: Gebelik  karın şeklinde bozulmaya sebep olur.  Doğum sırasında bebek çıktıktan sonra rahim hala büyüktür. Rahmin eski boyutuna ulaşması yaklaşık 6 ay sürer. Bu dönemde karın derisinde de bir miktar toparlama olur. Erken dönem yapılan ameliyatla yeterli düzeltme sağlanamayabilir. Bu sebepten en az 6 ay beklemek gerekir. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal