Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Erken gebelik belirtileri, erken gebelik belirtileri akıntı, erken gebelik belirtileri ilk hafta, erken gebelik belirtileri kasık ağrısı şeklinde hamilelerin ya da anne adaylarının en çok merak ettikleri konuları Haber365 okuyucuları için araştırdık.

16.04.2018-18:08 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-18:03) Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Erken gebelik belirtileri hamilelik sürecinde hemen ortaya çıkmaya bilir. Hatta hamile kalıp 3. Ya da 4. ayında gebe olduğunu öğrenen anne adaylarının sayısı oldukça fazladır.

Erken gebelik belirtileri arasında ilk ortaya çıkan şey ise, her gebe adayının yaşadığı belirtilerden olan baş dönmesi ve mide bulantısıdır.

Bunun öncesindeki en erken gebelik belirtileri ise, kasıklarda başlayan ağrılar olarak söylenebilir.

Kimi erken gebelik belirtileri bazı kadınlarda hemen ortaya çıkarken bazı gebelerde ise hiçbir şey görülmeyebilir.

Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir

Erken gebelik belirtileri listesini şöyle paylaşabiliriz;

- Regl Döneminin Gecikmesi : Regl döneminin birkaç gün ya da birkaç hafta gecikmesi erken gebelik belirtilerinden her zaman kesin olarak sayılmamaktadır. Kadınlarda regl dönemleri zaman zaman bozulabilmektedir.

- Göğüslerde Büyüme ve Hassalık: Erken gebelik belirtilerinden biri de göğüslerde büyüme ve hassaslıktır. Göğüslerde meydana gelen hassasiyet aslında en önemli erken gebelik belirtisi sayılabilir. Vücutta oluşan hormon değişimiyle, göğüs uçlarının çevresindeki renkler koyulaşır.

- Yorgunluk ve Bitkinlik: Erken gebelik dönemi belirtilerinden bir diğeri de yorgunluk ve bitkinlik yani halsizliktir. Vücudunuzda oluşan minik misafir, metabolizmanızı arttırır ve Progesteron adlı hamilelik hormonunun salgılanmasına sebep olur.

- Mide Bulantısı: Erken gebelik belirtileri mide bulantısıyla baş gösterebilir.

- Mide Yanması: Hamileliğin en erken belirtilerinden biri de özellikle yatar pozisyonda daha çok hissedilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal