En Fazla Bu Çocuklar Hastalanıyor!

Çocukların hastalanması olağandır. Ancak sürekli hastalanan çocuklar da vardır. Bu çocuklar belli bir gruba dahillerdir.

27.12.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-10:05)

Dışarı çıkmayan ve eve hapsedilen çocuklar daha fazla hasta olurlar. Peki, neden? Araştırmalar bu çocukların neden hastalandığını açıklıyor.

EN FAZLA BU ÇOCUKLAR HASTALANIYOR!

Arıca, "Çocuklar hem tatil hem okul döneminde kapalı mekanda kalmaya mecbur ediliyor. Yeterince hareket özgürlüğü bulamayan çocuklarda, birlikte obezite, D vitamini eksikliği, bağışıklık sisteminin baskılanması, internet bağımlılığı, öz güven eksikliği ve pek çok ruhsal sorun görülebiliyor" dedi. AA'nın haberine göre; Çocukların sağlıklı biçimde büyümesi ve gelişmesi için bol bol güneşten yararlanmaları  gerektiğine dikkati çeken Arıca, şunları kaydetti: "D vitamini vücudumuzda güneş ışınlarına maruz kaldığımız vakit sentezlenen bir hormondur. Halk arasında güneş vitamini şeklinde bilinir. Vücutta depolanabilen bir hormondur. D vitamini kemik mineral yapısını kuvvetlendirerek aynı zamanda vücudun kalsiyum oranını düzenlemektedir. D vitamini eksikliği, uzun aşamada çocuklarda raşitizme neden olmaktadır. D vitamini eksikliği olan çocuklarda bağışıklık sistemi baskılanmakta ve daha sık enfeksiyon görülmektedir. Çocuklar hareket etmek için meydana gelmişlerdir. Günün çoğunluğunu kapalı mekanda geçirme, beraberinde fiziksel aktivite azlığına ve çocuklarda obeziteye neden olmaktadır."

 Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal