Elektronik Sigara Zararlı Mı?

Birçok insan sigarayı bırakmak ister. Bunun yolunun elektronik sigaraya başlamak olduğunu düşünür. Peki gerçekte doğru yol nedir? Elektronik sigara zararlı mı?

10.05.2018-10:29 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-10:22) Elektronik Sigara Zararlı Mı?

ELEKTRONİK SİGARA ZARARLI MI?

Elektronik sigara kullanan kişinin sigaranın etkilerinden kesinlikle kurtarmadığını ifade eden İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, sigaranın etkilerinden kurtulmanın yolunun sigarayı komple bırakmak olduğunu ifade etti.

Elektronik sigara ile sigaranın zararları arasında fark olmadığını ifade eden İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, dünya üzerinde senede 6 milyona yakın ölümün sigaraya bağlı hastalıkların sebep olduğunu ifade ederken, ülkemizde de 150 bine yakın kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Yiğit, sigaranın birçok sağlık sorunlarına sebep olduğunu ifade ederek, kalp hastalıklarından kansere kadar bir vakada sigara kullanımının etken olduğunu ifade etti.

"ELEKTRONİK SİGARA, SİGARADAN KURTULMANIN YOLU DEĞİL"

Elektronik sigara ile sigara içenlerin aynı tesire maruz kaldığını belirten Prof. Drç Yiğit, "Sonuçta ikisi de sigara. Birisinde sulandırılmış da olsa ikisinde de nikotin, zararlı, kanserojen maddeler var. Bu sebeple elektronik sigara, sigaradan kurtulmanın bir yolu değildir. Bunu asla kabul etmemek gerek’’ şeklinde konuştu.

Sigarayı bırakmanın yolunun sigarayı bırakmak olduğunu ifade eden Özgür Yiğit, " 'Sigarayı bırakmadan elektronik sigara ile bunun zararlarını azaltayım, ondan kurtulmuş olayım'... Bunlar sigara kullanan kişinin kendisini kandırmasıdır. Elektronik sigara insanı sigaranın zararlarından kesinlikle korumaz ve onu bıraktırmaz. Sigaranın etkilerinde kurtulmanın yolu sigarayı tamamen bırakmaktır. Pasif içici ise de o ortamlardan uzaklaşması gerekir. Sigaradan kurtulmanın tek yolu budur" şeklinde konuştu.

Sigaradan kurtulmanın çok zor olmadığını, Sağlık Bakanlığının da sigarayı bıraktırma polikliniklerinin olduğunu hatırlatan Özgür Yiğit, sigara alışkanlığını önlemenin bırakmaktan daha elzem olduğunu vurguladı.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal