Egzersiz Yapmanın Sağlığımıza Etkileri

Hareketli yaşam ve egzersizle yüksek tansiyonun kontrol altına alınabileceğini söyleyen Öğretim Gör. Mutlu Ural, egzersizin sağlığımız üzerindeki etkilerini bizlerle paylaştı.

28.02.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-10:07) Egzersiz Yapmanın Sağlığımıza Etkileri

Hareketli yaşam ve egzersizle yüksek tansiyonun kontrol altına alınabileceğini söyleyen Öğretim Gör. Mutlu Ural, egzersizin sağlığımız üzerindeki etkilerini bizlerle paylaştı. İşte detaylar...

Düzenli olarak egzersiz yapmak vücut sağlığı açısından son derece önemli. Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrı egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmek olduğunun altını çiziyor.

Hareketsizlik Kalbi Etkiliyor

Kalp, otonom sinir sistemi ile çalışıyor. Otonom sinir sistemi ise düz kasların çalışmasından sorumludur. Aynı zamanda iç organların çalışmasını da kontrol eden ritmik bir sistemdir. Bu sistem duygulara göre çalışır ve farklılık gösterir. Üzgün olmak, gülmek ve stresli olmak bu sistemi etkilemektedir.

Uzun süre hareketsiz kalındığında sinir sisteminin etkisi yavaşlıyor bu da kalbi ve organları hızlandırarak metabolik süreci etkiliyor. Özellikle kalp aynı kan miktarıyla 2 kasılmayı 5’e çıkardığında damarlar bu duruma tepki vermekte ve ortaya tansiyon çıkmaktadır.

Spora Başlamadan Önce Doktora Görünün

Egzersize başlamadan önce temel olarak kalp dolaşım sistemi ve solunum sistemi kontrol edilmeli. Aslında bu iki sistem spor ve egzersizin alt yapısını oluşturmaktadır. Bu sebeple her spor tesisi, bireyleri sağlık raporunun alınması ve sağlık taramasından geçilmesi konusunda uyarmalıdır; hatta bununla ilgili imzalı belgeler istemelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal