Egzama İçin Doğal Yöntemler

Egzama birçok kişide görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Egzamayı tetikleyen en etkili faktörler alerji ve strestir. Ciltte kızarıklığa ve kabarcıklara yol açar. Çeşitli türleri olan egzama bitkisel tedavi yöntemleri ile çözülebilir.

13.02.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-15:54) Egzama İçin Doğal Yöntemler

Egzama birçok kişide görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Egzamayı tetikleyen en etkili faktörler alerji ve strestir. Ciltte kızarıklığa ve kabarcıklara yol açar.

Çeşitli türleri olan egzama bitkisel tedavi yöntemleri ile çözülebilir.

İşte egzama tedavisinde kullanılabilecek doğal yöntemler...

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi egzama türü deri hastalıkları için doğal ilaçtır. Elma sirkesi egzama etkilerini hafifletir, fakat kullanımına oldukça dikkat edilmelidir.

Elma sirkesinin asitliği ve antimikrobiyal etkileri sayesinde egzama semptomlarını hafifletebilirken bununla beraber, yüksek asit konsantrasyonu hassas cildi tahriş edebilir ya da yakabilir.

OMEGA3 - BALIK YAĞI

Omega-3 balık yağı da bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle alevlenmelerin önüne geçer. Diğer yandan D vitamini takviyesi ve düzenli olarak probiyotik tüketmek egzama alevlenmelerini engeller.

HİNDİSTAN CEVİZİ

Hindistan cevizi yağı, sağlıklı bir yağ asidi olan laurik asit içerir. Laurik asit, egzama başta olmak üzere her türlü sağlık sorununu çözmek amacıyla kullanılan doğal ilaçların başlıca içeriğidir.

Hindistan cevizi yağı egzamaya kesin bir çözüm sağlayamasa da, cildi yumuşatır, tahriş ve kaşıntıyı hafifletir ve enfeksiyon riskini ortadan kaldırır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal