Dünya Mutsuzlar Günü Nedir? Dünya Mutsuzlar Günü Var mıdır? 20 Mart Dünya Mutsuzlar Günü mü?

20 Mart Dünya Mutluluk Günü olarak kutlanırken, sosyal medyada başlatılan 'Dünya Mutsuzlar Günü' etiketli tweetler twitterda trend topic oldu. Birçok kişinin kendi mutsuzluk tarifiyle yorum yaptığı siteye girenler, böyle bir gün var mı araştırmaya başladı.

20.03.2019-18:30 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-18:46) Dünya Mutsuzlar Günü Nedir? Dünya Mutsuzlar Günü Var mıdır? 20 Mart Dünya Mutsuzlar Günü mü?

Kafa Radyo'da Matrax programını hazırlayan Zeki Kayahan Coşkun, Dünya Mutluluk Günü'nün tersine Dünya Mutsuzluk Günü akımını başlattı. Birçok dinleyicinin attığı tweetlerle kısa sürede twitterda trend topic olan bu akım, insanları böyle bir gün var mı araştırmaya itti.

DÜNYA MUTSUZLAR GÜNÜ NEDİR?

Mutluluk birçok farklı şekilde karşımıza çıkabilir ve tanımlaması zordur. Ancak mutsuzluğu tanımlamak çok daha kolaydır, gördüğünüz ya da hissettiğiniz anda anlarsınız. Mutsuzluk hem sizin için hem de çevrenizdekiler için ölümcüldür (pasif içicilik gibi). Stanford Üniversitesinde yapılan ünlü Terman Deneyi katılımcıları 80 yıl boyunca takip ettik ve mutsuz insanların yanında yaşayanların daha kısa ömre sahip olduklarını tespit etti.

Mutluluğun yaşam şartlarıyla çok alakası yok aslında. Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada yılda 10 milyon Dolar’dan daha fazla kazanan kişilerin, kendileri adına çalışan kişilerden sadece birazcık daha mutlu olduğu görüldü. Yaşam şartları mutluluğa çok etki etmiyor çünkü mutluluk aslında sizin kontrolünüzde. Alışkanlıklarınız ve hayata bakış açınız mutluluğunuz üzerinde rol sahibi. Kaliforniya Üniversitesi psikologları genetiğin ve yaşam şartlarının mutluluk üzerindeki etkisinin yüzde 50 olduğunu söylüyor. Diğer yüzde 50 ise tamamen size kalmış.

Benjamin Franklin’in dediği gibi “Anayasa size sadece mutluluğun peşinden koşma hakkı verir. Ama koşup yakalamak size kalmış.”

Mutsuz alışkanlıklar


İnsanlar mutsuz olduklarında onların yanında durmak ve çalışmak çok daha zor oluyor. Mutsuzluk insanları uzaklaştıran bir durum. Bu da bir kısır döngüye dönüşüyor. Daha yalnız kişiler daha mutsuz oluyor. Yalnızlık ve mutsuzluk sizi ulaşabileceğiniz şeylerden alıkoyuyor. Mutsuzluk hiç beklemediğiniz bir anda gelebilir. Mutluluğunuzun önemli bir kısmı hem düşünce hem de eylem alışkanlıklarınızla belirlenir. Bunları dikkatle kontrol etmeniz ve sizi boşluğa sürüklemesine izin vermemeniz gerekiyor. İşte insanı mutsuz eden şeyler;

1- Geleceği beklemek

2- Maddi şeyler elde etmek için çok fazla vakit ve çaba harcamak

3- Evden çıkmamak

4- Kendinizi mağdur olarak görmek

5- Kötümserlik

6- Şikayet etmek

7- Olayları büyütmek

8- Problemleri halının altına süpürmek

9- Gelişmemek

10- Başkalarına öykünmek

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal