Dönemsel Alerjilerin Tedavisinde Kullanılan Besinler

Kanıtlanmış bir doğru olmasa da bazı besinler vücudumuz için sağlıklı olduğu gibi dönemsel alerjilere karşı da etkili bir engel niteliğinde.

10.12.2018-14:47 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-14:44) Dönemsel Alerjilerin Tedavisinde Kullanılan Besinler

Kanıtlanmış bir doğru olmasa da bazı besinler vücudumuz için sağlıklı olduğu gibi dönemsel alerjilere karşı da etkili bir engel niteliğinde. Eğer bu besinlere karşı bir alerjiniz yoksa, dönemsel alerjilere karşı bu besinleri kullanabilirsiniz.

SOĞAN, BİBER,ÇİLEK,MAYDANOZ: Bu besinlerin ortak yanı kuarsetin barındırmalarıdır. Kuarsetin, alerjilerde rastlanan histamik etkileri düşürerek belirtilerin azalmasını sağlar. Kuarsetin, alerjilerin güçlü bir düşmanıdır ve bu nedenle, gıda alerjilerini iyileştirmek için alternatif bir seçenektir.

KİVİ: Kivi C vitamini açısından zengin olan bir meyvedir. Bunun yanında alerjiyle ilgili olan histaminleri de azaltarak alerjik belirtilerini giderebilir. C vitaminini, kivi haricinde, portakal ve diğer narenciyelerden, çilek, ahududu türü meyvelerden ve yeşil yapraklı sebzelerden de elde edilebilir.

ANANAS: Ananas bromelain adlı bir enzim taşır. Bu enzim burun şişkinliği ve kızarıklığı giderip, mukus tabakasını incelterek nefes almamızı kolaylaştırır. Özellikle sinüs enfeksiyonlarında ilaç tedavisi yanında yarar sağlayabilir.

TON BALIĞI,SOMON,USKUMRU: Bu üç balık türünün ortak noktası içerdikleri omega-3 yağ asitleridir. Omega-3’ün bilinen en iyi özelliklerinden biri inflamasyonun azalmasındaki etkisidir. Haftada 2-3 kez balık tüketmeye özen gösterin.

KEFİR: Bağırsaklarımızda bulunan probiyotik bakteriler alerjik semptomlara karşı etkin bir koruma sağlar. Kefir en doğal ve sağlıklı probiyotik kaynaklarındandır. Dönemsel alerjileri engellemeye, alerjileri tedavi etmeye yardımcı olabilir. Yoğurt, lahana turşusu gibi besinler de diğer probiyotik içeren besinlerden.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal