Diyabetik Ürünler Zayıflatır mı?

Diyet yapanların kişilerin çok sık düştüğü hatalardan birisi de diyabetik ürünler tüketmektir. Oysa diyabetik ürünler ibaresi kilo vermek için bir uyarı değildir. Diyabetik ürünler zayıflamaya yardımcı olur mu? Detaylar haberimizde…

29.02.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-11:53) Diyabetik Ürünler Zayıflatır mı?

Kalori bakımından diğer gıdalardan farklı olmayan diyabetik ürünler, diyabet hastalarının daha rahat etmelerini sağlamak için üretilmiş, içerisinde şeker yerine tatlandırıcı olduğu için normalde özenip yiyemedikleri, çikolata gibi ürünleri yiyebilmeleri için hazırlanmış ürünlerdir.

DİYABETİK ÜRÜNLER ZAYIFLATIR MI?

Diyabetik ürünlerin içerisindeki yağ miktarlarında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Hatta çoğu diyabetik ürün tam aksine, içeriğinde şeker olmadığı için lezzet ve kıvam dengesini sağlaması açısından daha da fazla yağ barındırır. Fakat kilo sorunu olan ve diyete girenler, diyabetik ürünleri alarak yanılgıya düşebilirler. Çünkü diyabetik ürünler sadece şeker içermez, onun haricindeki tüm kalori içerikleri aynıdır. Eğer siz de kilo verme amaçlı olarak diyabetik tatlıları tüketiyorsanız kilo verme programlarınız ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Diyet ürün ile diyabetik ürün arasında fark vardır. Light ürün, kalorisi azaltılmış üründür, diyabetik ürün ise, sanayi şekeri, yani sukroz olmayan üründür. Buna benzer bir yanılgı da kepek ekmeği için geçerlidir. 1 dilim kepek veya buğday ekmeği, ortalama 65 kaloridir. Bir dilim beyaz ekmek de ortalama 65 kaloridir. Bu iki ekmeğin arasından kepek ekmeğinin öne geçmesinin nedeni ise, besleyici değeridir. Kepek ve çavdar ekmeği B grubu vitamin ve mineraller içerir. Bu sayede kan şekerinin aniden yükselmesine ve kolesterol düzeyinin dengelenmesine yardımcı olur. Tatlandırıcı kullanımında ise biraz bilinçli davranmakta fayda vardır. Tatlandırıcı kullanımı sınırlı olmalıdır. 10-12 adetten fazlası zararlı olabilir. Bazı türleri yüksek dozda kullanıldığında, yağ oluşumunu destekler, bazıları ise ishal yapabilir. Diyet kola, diyet muhallebi gibi ürünlerin içindeki miktar da bu dozun içinde kalacak şekilde hesaplanarak tüketilmelidir.

DİYABETİK ÜRÜNLER ZAYIFLATIR MI?

DİYABETİK: Şeker yerine tatlandırıcı ile hazırlanmış ürünlerdir. Ürünün yağ ve kalorisinde azalma olmayabilir. Diyabetik ürünlerde kalorisi olmayan tatlandırıcılar kullanılabileceği gibi, kalorili olan tatlandırıcılar da kullanılabilir. Bu nedenle ürünlerin etiketleri iyi okunmalıdır.

LİGHT: Normal ürünlerden üçte bir oranında daha az kalorili veya %50 oranında daha az yağlı ürünlerdir. Az kalorili ya da az yağlı ürünler, %50 az sodyum içeriyorsa, bu da light olarak nitelendirilir.

EKSTRA LİGHT: Üründeki yağın %1’dan daha az olmasıdır.

DİYET: Kalorisi azaltılmıştır.

AZALTILMIŞ ETİKETİ: %25 oranında daha az kalori, doymuş yağ, kolesterol veya sodyum içeren ürünlerdir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal