Dişlerinizi Fırçalamadan Önce Macunu Islatmayın!

Ağız sağlığının en önemli aşamalarından biri diş fırçalama sürecidir. Hergün en az iki kez diş fırçalamak gerektiğini bilmeyenimiz yok. Peki diş fırçalarken nelere dikkat etmeliyiz? Diş macununu ıslatmak doğru mudur? İşte diş fırçalama ile ilgili doğru bilinen yanlışlar.

09.04.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-14:14) Dişlerinizi Fırçalamadan Önce Macunu Islatmayın!

Diş fırçalarken macunu ıslatmak doğru mudur? Diş macunları zararlı mıdır? Yemek yedikten hemen sonra diş fırçalamak zararlı mıdır? Diş sağlığına daha fazla önem vermemizi gerektiren bilgileri sizin için derledik.

YEMEKTEN HEMEN SONRA FIRÇALAMAYIN

Yemeklerden hemen sonra dişleri fırçalamak besinlerdeki asitlerin ağızda dağılmasına neden olduğu için dişleri zayıflatıyor. Dişler yemeklerden en az bir saat sonra fırçalanmalı. Diş sağlığı konusunda yapılan hataları şöyle:

Diş macununun bilinenin aksine suyla ıslatılmaması gerekir. Islanan diş macunu etken maddesini kaybeder. Diş macunu leblebi tanesi büyüklüğünde kullanılmalıdır. Diş macunu sadece diş fırçalamayı kolaylaştırıcı bir ajandır.

UZUN SÜRE FIRÇALANMAMALI

Diş temizliği hakkında bilinen yanlışlardan biri de dişleri uzun süre ve sert şekilde fırçalayarak daha çok bakteri öldürüldüğü inancıdır. Yapılan araştırmalar iki dakikayı geçen fırçalamanın daha çok bakteri öldürmediğini gösteriyor. Dişlerin günde en az bir kez iki dakika süreyle çok sert olmadan fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla ideal bir diş temizliği sağlanabilir. Sigara, çay ve kahve tüketimi fazla olanlarda meydana gelen dil pası kokuya neden olabilir. Bu durumda dişler fırçalandıktan sonra dili de fırçalamak gerekir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal