Diş Sararmalarını Önleyen Block Out Yöntemi Nedir?

Gün içinde tüketilen çay, kahve, sigara dişlerin zamanla sararmasına neden olur. Her an fırçalama ortamı da olmayınca bir süre sonra dişler sarımsı bir hal alır. Tıpta gelişen teknoloji sayesinde sadece birkaç seansta Black Out yöntemiyle bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

02.04.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-15:53) Diş Sararmalarını Önleyen Block Out Yöntemi Nedir?

Bembeyaz dişler sağlıklı, temiz ve bakımlı bir kişiliğe sahip olduğunuzun simgesidir. Zamanla dişleriniz sararmaya başlar. Diş beyazlatma için bir çok ürün vardır ama son zamanlardda en popüler olanı Block Out yöntemidir. Black Out ile ilgili bilek istediklerinizi haberimizde derledik.

2 YA DA 3 SEANS UYGULANIR

Diş Hekimi Ayten Can, Block Out yöntemi ile ilgili şu bilgileri verdi. "Şimdilerde beyaz dişlere kavuşmak muayene ortamında 1 saat içinde mümkün. Öncelikle diş taşı temizlenir. Block out yöntemiyle ışıkla sertleşen dişeti bariyeriyle bütün diş etleri izole edilir. Dudaklar ekarte edilir. Daha sonra dişlere farklı oranda hidrojen peroksit içeren beyazlatma jelinden en uygunu seçilir ve uygulama yapılır. Uygulama bitince dişler yıkanır. Elde edilen netice değerlendirilerek bu işlem 2 veya 3 seans tekrarlanıp istenilen beyazlığa ulaşılır.”

KAPLAMALARA UYGULAMA YAPILMAZ

Öncelikle diş taşı temizliği yapılması gerektiğinin altını çizen Can, dişlerin tüm yüzeylerinin temizliğinden sonra, ağızdan alınan ölçülere göre laboratuvarda saydam plastik bir taşıyıcı kalıp ( plak ) hazırlandığını anlattı.Can şöyle devam etti: "Beyazlatmada kullanılan "Carbamide perokside '' içeren özel ilaçlardır. Set halinde şırıngalarda sunulur ve taşıyıcı kalıpta hazırlanmış olan bu özel yerlere sıkılarak ağıza uygulanır. Günde ortalama 6-8 saat ( tercihen uykuda ) takılır." Ek olarak, dişinde dolgu ya da kağlama olanlara ve hamilelere bu uygulama yapılmıyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal