Diş Macunu Seçerken Dikkat! Beyaz Olanlar...

Özellikle diş hassasiyeti olanlar diş macunu seçerken daha dikkatli olmalıdır. Çocuklar ve yetişkinler için macun seçimi nasıl olmalıdır? Diş macunu seçerken dikkat edilmesi gerekenler.

26.10.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-13:32)

Diş macunu seçerken nelere dikkat edilmelidir? Diş macunu seçimi çocuklar ve yetişkinler için farklılık gösterir mi? Her macun diş için iyi midir? Gelin cevabı birlikte öğrenelim.

FLOR İÇEREN MACUNLAR KULLANIN: Dişin çürümesini önleyen ve başlangıç çürüklerinin geri dönmesini sağladığı için flor içeren macunlar kullanılmalıdır. Bu durumun tek farkı diş fırçalarken diş macununu yutma riski taşıyan çocuklar ve kişilerdir.

ÇOCUKLARDA SEÇİME DİKKAT: Çocuklar, küçükken diş fırçalarken diş macununu yutabilirler. Bu nedenle flor oranı düşük olan macunlar tercih edilmelidir. Yutma tehlikesi yok olduğunda standart macunlar seçilebilir.

BEYAZ RENKLİ MACUNLARI SEÇİN: Diş etindeki bir sorunun hasta tarafından fark edilmesi, fırçalamadaki kanama ile anlaşılabilir. Renkli macunlar kan rengini örtebilir. Mümkün olduğu kadar beyaz renkli macunlar seçilmelidir.

BEYAZLATICI MACUNLARA DİKKAT: Macunun içindeki partiküllerin diş yüzeyini çizmemesine özen gösterilmelidir. Diş yüzeyi çizilmeleri ilerleyen dönemlerde diş renklenmelerine neden olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal