Diş Fırçası Temizliği Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Ağız sağlığımız için önemli bir yere sahip olan diş fırçası temizliği nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir? Ağız ve diş sağlığı kadar diş fırçası temizliği de kritik bir rol üstlenmektedir. Peki diş fırçası temizliği nasıl yapılmalıdır? İşte cevabı.

26.06.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-11:40)

Dişlerimizi her gün sabah ve akşam mutlaka fırçalamalıyız. Diş fırçalandıktan sonra macun kalıntısı kalmamasına özen gösterilmelidr. Islak kalan fırçanın üzerinde bakteri oluşabileceğinden fırça dik ve hava alan bir ortamda muhafaza edilmelidir. Günlük kullanılan diş fırçaları, deliksiz fırça kapağı veya dolap içinde tutulmamalıdr.

Gün içinde dışarıda veya iş yerinde dişlerinizi fırçalayabilmek için yanınızda eğer diş fırçası bulundururyorsanız diş fırçasını kullandıktan sonra kağıt havluyla diş fırçası sarılıp çantaya koyulmalıdır.

HAFTALIK DİŞ FIRÇASI TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

Haftada bir defa diş fırçası temizliği yapılmalı ve fırçanın hijyenik olması sağlanmalıdır. Diş fırçası temizliğinde iki yöntem vardır. İlk olarak; karbonatlı su veya sirkeli su içerisinde fırçanın bekletilerek temizlenmesidir.

İkinci bir yöntem ise bir bardak ılık su içine tatlı kaşığı karbonat veya 3 yemek kaşığı sirke katıp sonra diş fırçasını, fırça kısmı bardağın içinde olacak şekilde yerleştirilmeli ve bir gece süresince bekletilmelidir.

Diş fırçası temizliği hidrojen peroksit ile de yapılabilir. Su bardağının içerisine hidrojen peroksit doldurduktan sonra fırça kısmına girecek biçimde 3 dakika bekletilir ve diş fırçası temizlenir. Haftalık diş fırçası temizliği için kaynar su da kullanılabilir. Su kaynatıldıktan sonra fırça kısmı sıcak suya batırılmalıı ve 2 dakika bekletilip fırçanın steril hale gelmesi sağlanır.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal