Dilinizin Bu Kısımları Beyazsa Bu Hastalıkların Belirtisi Olabilir!

Dil size hastalıklarınız için bir gösterge olabilir. Eğer diliniz beyazsa öncelikle hangi tarafının beyaz olduğuna bakmalı sonra haberimizi okumalısınız.

17.08.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 17.08.2019-10:24) Dilinizin Bu Kısımları Beyazsa Bu Hastalıkların Belirtisi Olabilir!

Dil bazen hastalıklarınız için önceden sizi uyarabilir. Ucu ya da ortası beyaz olabilir. Bu durumda dikkat etmeli ve tedbirli olmalısınız.

DİLİN UCU BEYAZSA

Solunum sistemi hastalıklarına işaret ediyor olabilir. Akciğerler, kenarlar etrafının beyazlığın meydana gelmesine sebep olur. Ortadaki beyaz plak kalp problemlerini gösterebilir.

DİLİN ORTASI BEYAZSA

Sol bölümü karaciğer, ortası mide, sağ bölümü de pankreas hastalığının belirtisi olabilir. Dilin tabanında beyazlığın olması, bağırsaklardaki zehrin fazlalığına gösterge olabilir. Dil üstünde çatlaklar mevcutsa ve gri renkteyse gastrit ve mide ülseri başlangıcı olabilir. Üstelik, dil üstünde beyaz ya da farklı bir plak meydana gelmesi zayıflamış bir bağışıklık sisteminin bir göstergesidir. Kısacası diliniz beyazsa, bakın ve plağın nerede olduğuna bakın. Ve beyaz bir dilin özen gösterilmemiş ağız hijyeni belirtisi olabileceğini hatırlayın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal