Deniz Kestanesi Nedir? Deniz Kestanesi Yenir Mi?

Türkiye’de hem ekonomik hem de besin değeri açısından çok fazla bilinmeyen deniz kestanesi, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinde afrodizyak özelliği nedeniyle hayli popüler gıda maddelerinden biri konumunda. Deniz kestanesi ile ilgili tüm bilgiler haberimizde...

24.05.2019-23:26 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-23:20)

Deniz kestanesi, Echinoidea sınıfına bağlı dikenli deniz yaratıklarına verilen isimdir. Bu cisimler, dünyanın her yerindeki okyanuslarda yer alırlar. Dikenlerle kaplı küre şeklinde bir kabukları mevcuttur. Kabuğun büyüklüğü yetişkinlerde genellikle 3–10 cm'dir.

UZAKTAN CANSIZ BİR NESNE GİBİ  

İlk bakışta bir deniz kestanesi ya cansız bir nesne ya da hareket edemeyen bir canlı olarak gözlenebilir. Bazen görülebilir tek canlılık işareti dikenlerdir. Çoğu deniz kestanesinde, hafif bir dokunuş dikenlerde görülebilir bir tepkiye neden olur; dikenler dokunuşun yönüne doğru yönelirler. Deniz kestanelerinin görünüşte gözleri veya bacakları bulunmaz. Ama yüzeylerde, dikenleri ile birlikte çalışan yapışkan tüp ayakları sayesinde rahatlıkla hareket edebilir.

DENİZ KESTANESİ NASIL YENİR?

Deniz kestanesi protein açısından zengin yumurtalar taşır. Bıçak yada benzer bir cisim ile ortadan ikiye ayrılır veya üzerinde bir delik açılarak içindeki yumurtalara ulaşılır. Genelde üzerinde limon sıkılarak taze tüketirken yumurtaların besleyici ve afrodizyak özelliği içerdiği bilinir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal