Dejavu Nedir Belirtileri Nelerdir? İnsan Neden Dejavu Olur?

'Bu olayı daha önce yaşamıştım' cümlesini sık sık söylüyor musunuz? Ya da çevrenizden duymaya alışık mısınız? Bize bu hissi yaşatan Dejavu nedir? Belirtileri nelerdir? Kimlerde sıklıkla görülür? İşte dejavu ile ilgili merak ettiklerinizin cevabı.

17.07.2019-15:05 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-14:53) Dejavu Nedir Belirtileri Nelerdir? İnsan Neden Dejavu Olur?

Dejavu, bir olayın geçmiş zamanlarda yaşanmadığı halde yaşanmış gibi hissedilmesi durumudur. “Bu olayı önceden yaşamıştım”, “Sanki burayı daha önce görmüş gibiyim” tarzındaki düşünceler kişiye yabancı gelmez.

 

Olayın daha öncesinde yaşandığını sananlar, detay ve neden kısmını genellikle hatırlamaz. Eğer dejavu hissini ara sıra yaşıyorsanız, bu dejavu hastası olduğunuz demek değildir, ancak, sürekli bu hissiyat tekrarlanıyorsa o zaman hastalıktan şüphelenilebilir.

DEJAVU KİMLERDE GÖRÜLÜR?  

Şizofreni, anksiyete bozukluğu ve depresyon hsatalığına sahip kişilerin dejavuyu daha sık yaşadıkları birtakım insanlar tarafından öne sürülse de bazı araştırmalar, bu hastalıklarla dejavunun bir bağlantısının olmadığını ortaya koyuyor.

Dejavu, en çok epilepsi hastalarında ortaya çıkar. Nöbet öncesinde bilinç açıkken ortaya çıkan dejavu, kişinin daha şiddetli ataklar geçirmesine sebep olabiliyor. Bundan dolayı sürekli dejavu hissini yaşayan insanlar, epilepsi olup olmadığını anlamak için doktor kontrolüne gitmeleri gerekmektedir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal