Çocukların Şeker Tüketimini Engelleyin

Çocukların tatlı yiyecekleri daha çok sevdiği bir gerçek. Ancak fazla şeker tüketimi ileriki yaşlarda diyabet, hipertansiyon, dislipidemi, karaciğer yağlanması, obezite, diş çürükleri, psikiyatrik sorunlara yol açabilir. Dr. Sinan Akkurt, çocukların şeker yeme alışkanlıklarını engelleyecek yöntemlerden bahsetti

23.01.2019-12:57 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-12:52) Çocukların Şeker Tüketimini Engelleyin

Çocukların tatlı yiyecekleri daha çok sevdiği bir gerçek. Ancak fazla şeker tüketimi ileriki yaşlarda diyabet, hipertansiyon, dislipidemi, karaciğer yağlanması, obezite, diş çürükleri, psikiyatrik sorunlara yol açabilir. Dr. Sinan Akkurt, çocukların şeker yeme alışkanlıklarını engelleyecek yöntemlerden bahsetti. İşte detaylar...

Çocuklar Tatlıya Bağımlı Hale Geliyor

Aşırı şeker tüketimi o kadar yaygın ki, okul kantinlerinde neredeyse içinde şeker olmayan ürün yok denecek kadar az. Özel günler hep şekerli yiyeceklerle kutlanıyor, ödüller genelde bir çikolata, dondurma ya da pasta oluyor. Yiyeceklerin yanında çoğu kez hazır meyve suları ya da gazlı içecekler gibi şeker bombaları tüketiliyor. Çocuklar giderek tatlıya bağımlı hale geliyor.

Sağlıklı Şeker Tüketmelerini Sağlayın

Haftada birkaç kez bal, tahin-pekmez karışımı ya da kendi içerisindeki şekerle hazırladığınız ev reçellerini tüketebilirler. Yemeklerinin yanında yine şeker ilave etmeden hazırladığınız ev yapımı meyve sularını içebilirler. Dondurduğunuz muz dilimlerini bir miktar sütle robottan çekerek elde edeceğiniz doğal dondurmayı, keçi boynuzu unu, tarçın ve hurma ile tatlandıracağınız kekleri ya da ballı sütleri tercih edebilirler.

Sağlıklı Atıştırmalıklar Yapın

Reçel, bal ya da pekmezi yulaf ezmesi ile karıştırarak onlar için sağlıklı atıştırmalıklar üretebilirsiniz. Beslenme çantasına kurutulmuş üzüm, dut, elma, armut, incir gibi meyveler ya da bu meyvelerden yapılmış pestiller ekleyebilirsiniz. Kestane, kakao, hurma ve cevizi yine robottan geçirip elde ettiğiniz püre ile sağlıklı atıştırmalık toplar oluşturabilirsiniz. Ketçap, meyve suyu, meyveli yoğurt, çorba gibi ürünleri evinizde de üretebilirsiniz.

Farklı Seçenekler Sunun

Beyaz pirinç yerine de siyez bulguru, karabuğday bulguru ya da kinoadan pilav yapabilirsiniz. İncecik dilimlediğiniz elmaları bir saat fırında tutup üzerine tarçın serperek elma cipsleri elde edebilirsiniz. Arada da benmari usulü erittiğiniz çikolataya muzdan mandalinaya, çilekten armuta çeşitli meyveleri batırarak hem tadı, hem görüntüsü hoş olan lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal