Çocuklardaki Öksürüğü Alan Bal ve Zencefil!

Bir hastalığın başlangıcı veya belirtisi olabileceği gibi, solunum yollarında ya da boğazda tahriş edici bir maddeye tepki olarak da öksürük oluşabilmektedir. Öksürük solunum yollarındaki veya akciğer enfeksiyonlarındaki balgamın sökülmesine yardımcı olur. Peki, çocuklardaki öksürük nasıl geçer? İşte detaylar..

08.02.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-15:52) Çocuklardaki Öksürüğü Alan Bal ve Zencefil!

 

Kuru öksürük, her zaman önemli bir sorun olmadığı gibi, nedeni pek bilinmez. Fakat soğuk algınlığı zamanında burunda oluşan akıntının geriye doğru giderek solunum borusunu tahriş etmesinden kaynaklanabilir. Eğer ki ana soluk borusuna bir cisim kaçmışsa vücut bunun dışarı atılmasını sağlamak amacıyla da kuru öksürük yapabilir. Yanında sigara içilen veya sigara dumanına maruz kalan çocukların solunum yolları etkilenebilir ve bu da çocukta kuru öksürüğe neden olabilir. Öksürüğün bir başka sebebi de kulak enfeksiyonlarıdır.

ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜĞE NELER YAPILMALI?

BALGAMLI ÖKSÜRÜK

Eğer çocuğunuzun öksürüğü balgamlı öksürükse, kesinlikle öksürük şurubu kullanmayın. Öksürük şurubu kullanıp öksürüğü kesmeniz çocuğunuzun balgamı atmasına engel olacaktır. Çocuğunuzu yüz üstü olacak şekilde dizinize veya yere yatırın, sırtına hafif hafif vurarak çocuğunuzun balgamını çıkarmasına yardımcı olun.

GECE ÖKSÜRÜK KRİZİNE NE İYİ GELİR?

Eğer çocuğunuz geceleri öksürüyorsa yastığını destekleyerek dik tutun ve öyle yatmasını sağlayın. Bu sayede çocuğun sümüğünün boğazdan aşağıya giderek tahrişe yol açmasını önlemiş olursunuz.

ÖKSÜRÜK İÇİN EVDE YAPILMASI GEREKENLER

Çocuğunuzun odasını sürekli olarak havalandırarak veya bir kabın içerisinde su kaynatarak odadaki havanın temiz ve nemli kalmasını sağlayın.

BOĞAZ YUMUŞATMAK

Çocuğunuzun boğazını yumuşak tutmak için uykudan önce ılık bir şeyler içirin. Süt salgı oluşumunu fazlalaştırdığından dolayı 6 aydan büyük çocuklarınıza süt vermeyin. Eğer çocuğunuz 18 aydan büyük ise ılık su içinde eritilmiş birkaç damla bala limon suyu ekleyerek hazırladığınız içeceği verebilirsiniz.

ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜK İÇİN BAL VE ZENCEFİL

Kendiniz veya aile fertleriniz için (bebeklerde kullanmayın) bir tatlı kaşığı kadar bala toz zencefil ekleyerek yemek boğazınıza çok iyi gelecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal