Çocuğunuza Kitap Okuyun

Çocuğunuza kitap okuyun çünkü bu çocuğunuzla aranızdaki duygusal bağı oluşturan, geliştiren bir yöntem olduğu uzman doktor tarafından açıklandı.

11.11.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-12:42)

Çocuğunuza kitap okumanın anne-baba arasındaki ilişkide köprü olduğu , duygusal paylaşım ve iletişim yönünden önemli bir gereç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Barry Zuckerman, çocuğa 6 aydan sonra kitap okunması gerektiğini söyledi.

ÇOCUĞUNUZA KİTAP OKUYUN

0-3 yaş grubundaki çocuklara kitap okumanın çocuğun ince motor gelişimine yararlı olduğunu, anne ile çocuk arasında etkileşimi kuvvetlendiren, güçlü iletişim sağladığını söyleyen Prof. Dr. Barry Zuckerman, "Kitap çocuğun ebeveyn ile birlikte zaman geçirmesi açısından çok önemli bir araç. Kitap evrensel bir uyaran. Çocuk anne ve babasıyla bir arada zaman geçiriyor. Anne ve çocuk arasında çok faydalı bir iletişim sağlıyor. Özellikle karşılıklı diyaloğa geçme, etkileşimi artırıyor. Sayfa çevirmek ince motor gelişimini destekliyor. Önemli olan çocuğa kitap okumak değil, karşılıklı etkileşim ve paylaşımda bulunmak" diye ekledi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal