Cildin Yaşlanmasını Geciktiriyor!

Kadın erkek birçok kişi yaşlanma karşıtı ürünler kullanıyor. Peki, yaşlanma karşıtı kullanılan bu ürünlerin içeriğinde hangi maddeleri aramanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte yaş alma etkilerini azaltmaya yardım edecek o maddeler...

07.02.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-09:09) Cildin Yaşlanmasını Geciktiriyor!

Yaşlanma karşıtı ürünler kullanırken içeriğinde hangi maddeleri aramanız gerektiğini biliyor musunuz? Sizin için o maddeleri bir araya getirdik. İşte cildin yaşlanmasını geciktiren maddeler…

CİLDİN YAŞLANMASINI GECİKTİREN MADDELER

Retinol: Retinol uygulandığında cilt tarafından emilerek; retinoik aside dönüşür. Retinoik asit ise kolajen oluşumu hızlandırarak epidermis tabakasını kalınlaşmasını sağlar.

Adenozin:  Adenozin maddesi vücuttaki tüm hücrelerde bulunur ve temel enerji deposu görevini görür. Cilt tarafından kolayca emilir. Ciltteki fibroblastların üretimini artırır ve cildin yaşlanmasından dolayı oluşan kırışıklıkların önüne geçer.

Retinil Pamitat: Retinolün çevresel faktörlerden etkilenmeyerek cilt tarafından direkt olarak emilmesini sağlayan maddedir.

Polyethoxylate Retiamide: Jel tipinde olan bu madde; Retinol’un dayanıklılığını ve emilme gücünü artırmak için geliştirilen bir maddedir ve cilt tarafından kolayca emilir.

Tokoferol: Güçlü anti-oksidanlar içeren yapısı ile cildin oksitlenmesini önler. Kolajen ve elastinin ciltte parçalanıp kaybolmasını önleyerek cilt elastikiyetini artırır.

Koenzim Q10: Bir anti-oksidandır. UV ışınlarının ciltteki vitamin C, E ve koenzim Q10’i azalttığı için bu maddenin kullanımı oldukça önemlidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal