Canan Karatay Ömrü Uzatan Gıdayı Açıkladı!

Canan Karatay, ömrü uzatan, kanserli hücreleri öldüren ve kilo verdiren o gıdayı açıkladı. Canan Karatay ömrü uzatan bu gıdanın adeta şifa kaynağı olduğunu ve mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

28.10.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-16:02)

Canan Karatay zeytinyağı hakkında açıklamalar yaparken faydalarını bir bir sıraladı. İşte, Canan Karatay’dan zeytinyağının yararları...

CANAN KARATAY’IN ÖMRÜ UZATAN MEYVE OLARAK AÇIKLADIĞI MUCİZE

Zeytin ve yağının stratejik bir meyve olduğunu söyleye Canan Karatay, "Sağlıklı meyvedir, altın değerindedir. Zeytinyağı da altın suyudur çünkü altın için kişiler birbirini öldürüyor. Zeytin ve zeytin yağı hayatı uzatıyor. Zeytinyağı altından oldukça daha değerlidir. Zeytin ve yağı kanser, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının yanı sıra birçok hastalığın da şifasıdır. Soğuk sıkım zeytinyağı bol bol tüketilirse, kilo almazsınız. Zeytinyağı karaciğer yağını yok eder. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, zeytinyağı kanser hücrelerini yok ediyor. Zeytinyağı eklem ağrılarını yok ediyor, baş ağrılarını yok ediyor, cildi yumuşatıp kadife benzeri yapıyor" ifadelerini kullandı.

Canan Karatay’ın ömrü uzatan besin olarak açıkladığı zeytinyağının vücuda inanılmaz faydaları bulunmaktadır. Yüzyıllardan beri sofralardan eksik edilmeyen zeytinyağı tepeden tırnağa tüm vücut sağlığımız için gerekli besin değerlerini içerisinde barındırmaktadır. Canan Karatay’ın adeta mucize olarak nitelendirdiği ömrü uzatan zeytinyağının faydalarını sizler için sıraladık…

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Zeytinyağı cildi nemlendirir ve cilde esneklik katar

- Hamilelik döneminde zeytinyağıyla yapılan masaj çatlakları önler

- Cildi pürüzsüz hale getirir

- Saç bakımında kullanılır

- Ayakta oluşan şişliklere masaj yapılarak uygulandığında şişlikleri giderir

- Tırnakları güçlendirir

- Kurumuş veya çatlamış dudağına sürülen zeytinyağı, dudakları nemlendirir

- Zeytinyağlı sabun saçları onarır

- Emzirme döneminde göğüste oluşan çatlak tedavisinde kullanılır

- Bebeklerde görülen konak ve pişik tedavisinde kullanılır

- Güneş yanıklarında cildi rahatlatmak için kullanılır

- Derideki boyaları çıkarmak için kullanılır

- Zeytinyağı ile sivrisinek ısırıklarından kurtulmak mümkündür

Karaciğeri Temizler

Karaciğer tüm vücudumuzu temizlemekte görevlidir. 

Vücudumuza giren toksinleri karaciğer salgılarıyla temizler. 

Zeytinyağı da karaciğerin fonksiyonunun artmasına yardımcı olur.

Sindirimi Düzenler

Zeytinyağı yüksek oranda antioksidan içerir. Bu da sindirim sisteminizi düzenler ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.  Günde bir yemek kaşığı oranında zeytinyağı tüketmeniz durumunda sindirim sisteminiz düzenlenecektir. Kabızlık yaşıyorsanız bu soruna çözüm olacaktır.

Metabolizmayı Hızlandırır

Zeytinyağı çocuklarda beyin gelişimini, kemik yapısını ve metabolizmayı hızlandırmaktadır. Yaşlı bireyler içinse çok faydalı bir vitamin olan, E vitamini kaynağıdır. Zeytin yağı tüketmeniz metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenizi sağlar.  Her gün zeytin yağlı salata tüketmeniz ve bunu öğün haline getirmeniz durumunda formunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

Kemikleri Güçlendirir

Zeytin, yüksek oranda kalsiyum içerir. Kalsiyum kemiklerin yapı taşıdır.  Bitkisel yağ olan zeytinyağı kemikleri güçlendirir ve korur.  Zeytinyağı mineral bakımından da zengindir onun bu etkisi kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.

Cildi Korur

Zeytinyağı içerisinde yüksek oranda E vitamini bulundurur ve bu vitamin cildi rüzgâr, güneş ışınları vb. dış etkenlerden korur.  İlaveten zeytinyağı son derece iyi bir nemlendirici özelliğe sahiptir.  İçeriğinde bulunan E vitamini ile cildi akneden, iltihaplanmadan, cilt kanserinden korumaktadır.  Topuklarda oluşan çatlarında tedavisinde kullanılabilir. Cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir. Güzelleştirir ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.  Makyaj malzemelerine karşın cildi kimyasallara karşı korur. Saç Bakımında İnanılmaz Faydalıdır Zeytinyağı saç bakımına da faydalıdır. Birçok saç bakım ürünlerinin içeriğinde zeytinyağı mevcuttur. Ancak evde çözüm olarak, zeytinyağını saçınıza duştan önce 15-20 dakika bekletirseniz saç dökülmesini azaltır ve canlı gözükmesini sağlar.

Diyabete İyi Gelir

Zeytinyağı, kan şekeri seviyesini düşürür. Diyabet hastaları için insülin görevi görür ve sorunlara pozitif etki sağlar.

Kan Basıncını Düzenler

Kan basıncını düzenler ve bu da tansiyonunuzun normal seviyede olmasını sağlar.

Stresi Azaltır

Günde bir miktar zeytinyağı tüketmek, yorucu ve stresli hissettiğiniz zamanlarda size destek sağlayacaktır.  Zeytinyağı aynı zamanda vücudunuzun enerjisini korur ve size canlılık katar.  Sabah kahvaltınızda zeytin tabağına bir miktarda zeytinyağı döküp baharatlarla damak zevkinize göre tatlandırarak tüketebilirsiniz.

Kilo Verdirir

Uzmanlar, zeytinyağında olan tekli doymamış yağlardan kilo almanın zor olduğunu söylemişlerdir. Zeytinyağıyla ilgili yapılan araştırmalar, kilo verme amaçlı kullanılmasında olumlu neticeleri olduğunu ortaya koymuştur.

Sindirim Sistemine Yararlıdır

Zeytinyağının sindirim sistemine destek olduğu bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini iyileştirmek ve sindirim sistemini temizlemek amacıyla tıbbi bir yağ olarak kullanılmaktadır.

Kalp Sağlığında Etkilidir

Doğal zeytinyağı yüzde 70 oranında tekli doymamış yağ asidi içerir. Sonuç olarak, kandaki kolesterol birikimini ve kalp problemlerini azaltır.

Enflamasyonu Engeller 

Zeytinyağı, antimikrobiyal ve anti-inflamatuar niteliklere sahip fenoller bakımından zengindir. Sonuç olarak zeytinyağının kullanımı patojenik bakterilerin büyümesini önlemeye yardımcı olarak iltihabı hafifletir.

Kolesterol Düzeyini Azaltır

LDL kolesterol, pulmoner kalp rahatsızlıkları ve kalp krizi riskini artıran kötü bir kolesterol çeşididir. Yaklaşık 40 antioksidan kimyasal açısından zengin sızma zeytinyağı, LDL kolesterolün oksidasyon tesirlerini azaltmaya destek olur. Bununla birlikte HDL kolesterol düzeylerini de artırır.

Yaşlanmayı Geciktirir

Antioksidanlar nazarında zengin olan zeytinyağı, insan bedeninin doğal yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır. Doğal bitkisel terapide ve kozmetik ürünlerde kullanılan bu yağ, cilde doğal parlak bir görünüm vermektedir.

Kanser Karşı Savaşır 

Zeytinyağının insan bedenini kanserli büyümeye, bilhassa da bağırsak kanserine karşı koruduğu söylenmektedir.

Hücre Duvarlarını Kuvvetlendirir

Zeytinyağı içeriğinde daha güçlü hücre duvarlarının meydana gelmesine yardımcı olan polifenoller bulundurmaktadır. Aynı zamanda, çeşitli kalp rahatsızlıklarına karşı sizleri koruyan arter duvarlarının elastikiyetini artırmaktadır.

Meme Kanserini Engeller

Son zamanlar yapılan bir araştırma, zeytinyağının mühim bir bileşeni olan hidroksitirosolün, postmenopozal kadınlarda oluşabilecek meme kanserini engellemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

Hipertansiyondan Korur

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, nitrik, nitrat ve doymamış yağ bakımından zengin gıdalardan meydana gelen bir Akdeniz diyetinin sizleri hipertansiyondan koruyabileceğini göstermektedir.

ZEYTİNYAĞININ MİDEYE FAYDALARI NELERDİR?

- Zeytinyağı içmenin mideye faydaları şu şekilde sıralanır;

- Mide yağ asidi dengelenir.

- Ağrı ve yanmaların hafiflemesine yardımcıdır.

- Mide yaraları sonucu oluşan hasarlı dokuların yenilenmesini sağlar.

- Mide ve sindirim yollarını rahatlatır.

- Zeytin yağından alınan enerji ile gün içinde yağ yakımı yaşanır.

- Enfeksiyonların önlenmesinde öncüdür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal