Büyük Başarı! Bor Alzheimerın Çaresi Olabilir!

Ülkemizde bol miktarda bulunan bor madeninden yararlanarak geliştirilen ilaç halen deneme aşamasında olsa da Alzheimer için büyük bir ümit olabilir.

27.12.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-13:56)

ErzurumTeknik Üniversitesi (ETÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Türkez, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarını önlemek için bordan bir ilaç geliştirdiklerini ifade etti.

BOR ALZHEİMER’IN ÇARESİ OLABİLİR!

Prof. Dr. Hasan Türkez, şunları belirtti: "Önce borlu bileşiklerin insandaki biyolojik etkilerini ortaya koyduk. Borun öncelikli şekilde antioksidan sistemini desteklediğini deney hayvanlarında yaptığımız araştırmalarda bilişsel fonksiyonlarını oldukça ileri seviyede geliştirdiğini bilimsel çalışmalarda gördük. 6 yıldır uluslararası ekiple Alzheimer ve Parkinsonun engellenmesinde ve tedavisinde kullanılabilecek bor içeren farmakolojik formülasyonu hazırlardık, uluslararası patentlerini aldık. Klinik çalışmalar için başvuru aşamamız önceki ay itibarıyla başladı. İnsan denemeleri noktasındayız. İnsanlardan alacağımız sonuçlar doğrultusunda ümit ediyorum ki bor barındıran ilaçlar yakın zamanda eczanelerde yerini almaya başlayacak."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal