Burun Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Kışın gelmesiyle birlikte yakılan kaloriferler ve kuru hava, burun kurumalarına yol açabilir. Bunun önlemini almak için bazı pratik yollar vardır. Peki nedir bu yöntemler? Cevabı haberimizin detaylarında.

08.01.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-11:15) Burun Kuruluğunu Önlemenin Yolları

Kışın gelmesiyle birlikte yakılan kaloriferler ve kuru hava, burun kurumalarına yol açabilir. Bunun önlemini almak için bazı pratik yollar vardır. Peki nedir bu yöntemler? İşte detaylar..

Burun içinin kuruması, rahatsız edici ve ağrı verici bir durumdur. Kuru bir burun genellikle zararsızdır. Bununla birlikte, tedavi edilmezse, kaşıntı, yanma, kabuklanma, burun kanaması, tıkanıklık gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir.

İşte evde alabileceğiniz bazı önlemler;

Odanızı Nemlendirin

Nemli ortam, burun tıkanıklığını hafifleten ve sinüslerin düzgün bir şekilde drenajını sağlayan nazal geçişi nemli tutmaya yardımcı olur.

Buhar Soluyun

Nemlendiriciye erişimi olmayan insanlar, buharı; sıcak su torbası, sıcak duş, banyo veya saunadan sağlayabilirler. Bununla birlikte, buhar inhalasyonunun yararları geçicidir.

Bol Su İçin

Çok az su içmek, nazal pasajlar dahil olmak üzere vücudun dokularını kurutabilir. Burnun nemli kalması için en iyi yol, günde en az 2 litre su içmektir.

Burun Spreyiyle Burnunuzu Yıkayın

Tuzlu burun spreyi, kuru bir burun için yardımcı olabilir. Tuzlu burun spreyleri burun pasajlarını nemlendirir. Bu, mukus akışını iyileştirmeye yardımcı olur ve iltihaba neden olmadan önce toz, kir ve polen gibi tahriş edici maddeleri temizler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal