Bu Besinler Diyabetle Savaşıyor!

Günlük hayatta tüketilen besinlerin insan sağlığı üzerinde birçok etkisi bulunmaktadır. Çağın hastalıkları arasında yer alan diyabet (şeker hastalığı), ölümcül birçok hastalığın oluşumuna neden oluyor. Peki, diyabetle savaşan ve diyabetin önlenmesine yardımcı olan besinler nelerdir? Detaylar haberimizde…

06.02.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-13:12) Bu Besinler Diyabetle Savaşıyor!

Tip 2 diyetinden kurtulmak ya da en azından riski azaltmak istiyorsanız veya Tip 1 diyetini kontrol altında tutmak, yeme alışkanlıklarınıza ilave edebileceğiniz bu besinlerle mümkün olacaktır. İşte diyabetle savaşan en etkili besinler…

DİYABETLE SAVAŞAN BESİNLER!

KURUYEMİŞLER

Sağlıklı yağ bulundurma açısından oldukça zengin olan kuruyemişler dengeli tüketildiği zaman kan şekeri kontrolünü kolaylaştırır.

ÇEKİRDEK

Kuruyemişlerden olan kabak çekirdeği Omega-3 açısından oldukça zengin. Düşük karbonhidrat değerine sahip bu besin kan şekerini dengeler ve iyi bir demir deposudur. Dengeli tüketildiğinde en iyi seçim ay çekirdeğidir ancak kabak çekirdeği özellikle tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Yine de porsiyon miktarını ayarlamaya dikkat etmek gerekir.

BALIK

En sağlıklı protein kaynaklarından biri olan balık, Omega-3 deposu olması açısından yalnızca diyabet hastalarının değil herkesin tüketmesi gereken bir gıda.

KIRMIZI MEYVELER

Özellikle Tip 2 diyabet hastaları için antioksidan ve lif deposu olan kırmızı meyveler insülin üretmeye yardımcı olurken Tip 1 diyabet hastaları için de kan şekerini dengeleme konusunda oldukça önemlidir.

BAKLAGİLLER

Lif deposu olan baklagiller, yalnızca diyabet hastalarının değil aslında hemen herkesin haftada en az iki kez tüketmesi gereken besin grubunda yer alır. Düşük karbonhidrat değerine sahip bu besinler, kandaki şeker oranını dengeler.

BROKOLİ

Brokoli diyabet hastaları için var olan bir sebze demek hiç de yanlış olmaz. Diyabetle doğal olarak savaşan bu sebze kan şekerini dengelerken günlük C vitamini ihtiyacını da karşılıyor.

KIVIRCIK LAHANA

Brokoli gibi kıvırcık lahana da çok düşük karbonhidrat değerine sahip olan bir sebzedir. Antioksidan deposu olan bu besini herkesin tüketmesi gerekiyor.

AVOKADO

Omega-3 deposu olan avokado kalp ve tansiyon rahatsızlıkları için kilit besinken diyabette hastalığında da kan şekerini dengeliyor.

YOĞURT

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ve içinde bulundurduğu yüksek miktarda kalsiyum miktarıyla günlük yemek alışkanlığı arasında muhakkak olması gereken yoğurdun Tip 2 diyabet riskini azalttığı ortaya çıktı.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal