Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydalarıyla: Meditasyon!

Meditasyon, aynı yoga gibi zihni boşaltmak için kullanılan bir zihin dinlendirme tekniğidir. Peki meditasyon yapmanın faydalarının bilim adamları tarafından kanıtlandığı gerçek mi? Bize ne gibi yararlar sağlar? Bilimsel açıklamalarıyla meditasyonun sağladığı faydalara birlikte bakalım...

29.01.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-15:45)

Meditasyonun yararlarını keşfettikçe,meditasyon yapanların sayısı giderek artmakta. Günümüzde pek çok kişinin meditasyon yapma sebebi arasında stres seviyelerini düşürmek yer alıyor.
Meditasyon, zihninizi eğitmek için düşüncelerinizi odaklamayı ve onları yönetebilme konusunda yardımcı ve öğretici bir alıştırmadır.
İnsanlar aynı zamanda bu pratiği, olumlu bir ruh hali, öz disiplin, sağlıklı uyku düzeni ve hatta ağrı kesici özelliğinden dolayı kullanıyorlar. Bunun dışında diğer faydalı alışkanlıklar, düzenli bir yaşam ve tutarlı hisler geliştirmek için de kullanırlar. Meditasyon yaparak kendiniz ve çevreniz üzerinde farkındalığınızı arttırabilirsiniz. Modern çağda birçok insan meditasyonu stresi azaltmanın ve konsantrasyon geliştirmenin bir yolu olarak kullanmaktadır.
Yapılan bir araştırmaya göre 8 hafta boyunca farkındalık meditasyonu yapan bir grubun farkındalık seviyelerinin arttığı gözlemlendi. Aynı şekilde düzenli olarak meditasyon yapan birçok insanda strese bağlı olarak ortaya çıkan kaygı, korku ve kötü hissiyatların yarı yarıya azaldığı ve aynı oranla azalmaya devam ettiği gözlemlendi.Bu durumlar arasında, fibromiyalji, travma sonrası stres bozukluğu ve irritabl bağırsak sendromu da yer almakta. Sonuç olarak meditasyon stresi azaltıp anksiyete ve panik atakları kontrol etmeye yardımcı olmuyor aynı zamanda stresten kaynaklı oluşan hastalıkları da azaltıyor. Bunun yanı sıra bireyin kendini daha iyi hissetmesine ve daha nitelikli bir yaşam sürmesinede yardımcı oluyor.

Meditasyonun bilimsel olarak fayda sağladığı 10 durum:

  • Stresi azaltıyor.
  • Panik atak ve anksiyete gibi hastalıkları kontrol altına alıyor.
  • Ruh sağlağını koruyup, kaygıyı önlüyor.
  • Hafızayı koruyarak güçlendiriyor. Bu sebeple Alzheimer hastalığınında en büyük düşmanlarından biri.
  • Bireyin farkındalığını arttırıyor.
  • Acı kontrolünü sağlar.
  • Bağımlılıklardan kurtulmakta yardımcı olur.
  • Daha nitelikli bir uyku uyumanızı sağlıyor.

Sizde meditasyon yapmaya başlayarak hayatınızı daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz. Meditasyon yapmanın yeri ve zamanı yoktur. Meditasyon, herkesin zihinsel ve duygusal sağlığını iyileştirmek için yapabileceği bir şeydir. İnternette yer alan kısa videolar ile başlayarak kendinize bir iyilik yapabilirsiniz...

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal