Bel Bölgesindeki Yağlanmaya Dikkat!

İngiltere Loughborough Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, bel bölgesindeki yağlanmanın bazı hastalıklarla sebep oluyor. Peki bel bölgesindeki yağlanma hangi hastalığın habercisi?

12.01.2019-10:01 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-09:56) Bel Bölgesindeki Yağlanmaya Dikkat!

İngiltere Loughborough Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, bel bölgesindeki yağlanmanın bazı hastalıklarla sebep oluyor. Peki bel bölgesindeki yağlanma hangi hastalığın habercisi? İşte detaylar..

BUNAMAYA YOL AÇIYOR

Loughborough Üniversitesi’ndeki araştırmalarda, bel çevresindeki yağlanma ile bunama arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bulgulara ulaşıldı. Buna göre; özellikle 40 ila 69 yaş grubunda bel bölgesinde yağlanma oluşanların bunama süreci hızlanıyor. Bu kişilerin beyinleri sağlıklı kilodaki kişilere göre yüzde 1.5 küçülüyor, dolayısı ile hafıza kaybı görülüyor.

KANSERE SEBEP OLABİLİR

Yapılan başka bir araştırmada, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın bir sonucu olarak karın bölgesinde meydana gelen yağlanma pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. İlerleyen zamanda kardiyovasküler hastalıklara, kanser, diyabet, hipertansiyon gibi birçok hastalığa neden olabiliyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal