Bebeklerde D Vitamini Eksikliği Tansiyona Neden Oluyor

Yeni bir araştırma sonucu, D vitamini düzeyi düşük olan çocukların, yetişkinlik çağında hipertansiyon geliştirme risklerinin oldukça yüksek olduğu ortaya çıktı. Peki çocuklara D vitamini takviyesi nasıl olmalı? Gelin birlikte bakalım.

09.07.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-11:43)

Bebekler dünyaya geldiğinde, çocuk doktorları hem anneyi hem de bebeği D vitamini takviyesi almaya teşvik edebilir. Bebeklerin doğduğunda alabilecekleri küçük D vitamini damlaları temel vitaminlerini almada yeterlidir.

 HİPERTANSİYONA YOL AÇIYOR 

Amerikan Kalp Derneği'nin Hipertansiyon dergisinde yayınlanan araştırma, yeterli D vitamini seviyesine sahip çocuklarla karşılaştırıldığında, düşük seviyeye sahip çocukların %60'ında 6 ila 18 yaşları arasında yüksek kan basıncı olduğunu göstermiştir. Araştırmada, erken çocukluk döneminde sürekli düşük D vitamini seviyesine sahip çocukların 3-18 yaşları arasında hipertasnyion geliştirme riskinin yüksek olduğu gösterilmiştir.

D vitamini, insanların güneşten yeterince doğal olarak aldıklarına tatmin olmadıkları takdirde farklı yollardan alınması gereken çok önemli bir vitamindir. D vitamini kemik ve diş sağlığının korunmasına, bağışıklık sisteminin ve sinir sisteminin desteklenmesine, insülinin düzenlenmesine ve akciğer fonksiyonunun desteklenmesine destek olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal