Eski yunanlıların ilaç olarak kullandıkları bal ve tarçın, günümüzde de şifa olmaya devam ediyor. Bu karışımı günde bir kaşık tüketmek, sağlığa birçok fayda sağlıyor. Peki nedir bu faydaları? İşte detaylar...

DOĞAL BİR ANTİBİYOTİK

İkisi de ayrı ayrı farklı amaçlarla kullanılan bal ve tarçının birleştiğinde birçok hastalığa şifa sağladığı biliniyor.

Bal ve tarçın karıştırılıp tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir, doğal bir antibiyotiktir. Birçok vitamin ve yüksek miktarda demir içeren karışım, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

İdrar Yolu Enfeksiyonunu tedavi ederek, idrar yollarında oluşan mikropları öldürür. Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalarda bal ve tarçının midedeki gazı giderdiği belirlenmiştir. Bu karışım midede asit oluşumunu engeller ve en ağır yemekleri dahi kolayca sindirmenizi sağlayarak sindirime yardımcı olur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.