Albinizm Nedir? Kimlerde Görülür?

Saç, cilt ve gözlerde renk eksikliğine neden olan ve cildin normalden daha açık renk olmasına sebep olan albinizm hastalığı ile ilgili bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz.

27.02.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-14:49) Albinizm Nedir? Kimlerde Görülür?

Albinizm, nadir görülen genetik bir rahatsızlıktır. Saç, cilt ve gözlerde görülen bu hastalık, kişilerde saç, cilt ve gözlerde renk eksikliğine neden olur. Bazı kişilerde saç, göz ve cildin normalden çok daha açık renk olmasına neden olur. Bazı durumlarda ise ciltte renksiz lekeler görülür.

ALBİNİZM KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Albinizm, aileden geçen genetik bir hastalıktır. Çok sık rastlanmaz. Bazı durumlarda çok nadiren de olsa zeka geriliği ortaya çıkar. Albinizm hakkındaki en büyük yanlış bilgilerden biri sadece insanlarda görüldüğüne dair. Halbuki bu bilgi doğru değildir. Albinizm, hayvanlarda da görülür. Albinizm hastalığına sahip hayvanların göz bebekleri genellikle pembe, ağ tabakadan yansıyan ışık ise kırmızıdır. Gözlerin kırmızı olarak görülmesine sebebiyet verir.

ALBİNİZM VE GÖRME BOZUKLUKLARI

Albinizm hastalığı, görme sorunları ile alakalıdır. Bu hastalar, çoğunlukla görme problemi yaşamaktadır. Işık hassasiyeti, istemsiz hızlı göz hareketleri, görme kaybı, bozuk görme gibi çeşitli rahatsızlıklar yaşanır. Bu hastalıktan müstarip olanların derilerindeki renk kaybı yüzünden güneşin zararlı ışınları vücuda direkt girer. Bu yüzden Albinizm hastası olanların güneş altında durmaları önerilmez.

ALBİNİZM TEDAVİSİ

Albinizm hastalığının tam olarak bir tedavisi yoktur. Albinizm tedavisinde amaçlanan şey, günlük hayatı olumsuz etkileyen çeşitli belirtileri en aza indirmektir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlükleri, koruyucu giysiler ve güneş kremi kullanılır. Anormal göz hareketlerini düzeltmek için çeşitli cerrahi tedaviler uygulanmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal