Aile Hekimlerinde Yeni Dönem Başladı!

Aile hekimlerinin de e-reçete sistemine geçişi için ön çalışmalar devam ediyor. Öncelik İzmir'e verilerek pilot uygulama çalışmaları başlandı.

03.10.2018-10:11 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-10:05) Aile Hekimlerinde Yeni Dönem Başladı!

Aile hekimlerinin de e-reçete sistemine geçişi için ön çalışmalar devam ediyor. Öncelik İzmir'e verilerek pilot uygulama çalışmaları başlandı.

Elde edilen bilgilere göre, ilaçta sahte reçetenin önünün kesilmesi ve kırtasiye masraflarını en aza indirgeyerek kaynakların etkin ve verimli kullanılması için uygulanan e-reçete sisteminin bünyesi büyüyor. Bu yolda Ekim ayı başı itibariyle işyeri hekimleri ve huzurevleri için e-reçeteye geçiş süreci için harekete geçildi. Aile hekimlerinin de e-reçete sistemine geçişi için ön çalışma başlatıldı.

Söz konusu durum hakkında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun sağlık müdürlüklerine ilettiği yazıda, aile sağlığı merkezlerinin bu uygulamaya entegrasyonunun sağlanması için pilot uygulamanın başladığı ifade edildi. Bu doğrultuda İzmir görev yapan tüm aile hekimlerinin reçetelerini e-reçete olarak hazırlamaları istendi. İzmir’de uygulanacak pilot uygulamayla meydana gelebilecek olası sıkıntılar hesaplanacak.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal