Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve diş sağlığı bir problem meydana gelene önemini çok kavrayamadığımız konular içerisindedir. Hayat boyu faydalandığımız dişlere sahip olabilmek için ağız ve diş sağlığına dikkat etmek gerekmektedir.

17.03.2018-17:39 - (Son Güncelleme: 17.03.2018-17:40) Ağız Ve Diş Sağlığı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve diş sağlığı bir problem meydana gelene önemini çok kavrayamadığımız konular içerisindedir. Hayat boyu faydalandığımız dişlere sahip olabilmek için ağız ve diş sağlığına dikkat etmek gerekmektedir. Genellikle toplumla olan temaslarımız esnasında kokmayan ve kusursuz görünen bir ağız kişinin önemini yükseltecek faktörler arasındadır.

DİŞLERİ DOĞRU TEMİZLEMEK

Ağız ve diş bakımı mevzusunda önemli bir konuda dişleri doğru bir fırça ile doğru bir şekilde temizlemektir. En uygun diş fırçası fırça başı küçük ve orta sertlikte olan bir fırçadır. Diş macunu seçimi de ağız ve diş sağlığında dikkat edilmesi gereken konulardandır. Devamlı diş macunu markası değiştirmenin diş sağlığı için iyi olmadığı bilinmektedir. Bunula beraber diş beyazlatıcı ürünler ve diş pastaları da diş minesini yıpratıcı etkiye sahip olduklarından günlük kullanımda kullanılmaları yanlıştır.

Diş fırçalarının ulaşamadığı yerler için diş ipi kullanabilirsiniz. Ağız ve diş bakımında kullanılan diğer ürünler ağız gargaraları, ara yüz fırçaları, elektrikli diş ipleri ve elektrikli diş fırçaları, ağız duşları ve ağız spreyleridir. Yapısında kimyasal içerik bulundurmayan tamamen doğal uygulamalarla kullanabileceğiniz bu malzemelerle daha sağlıklı bir ağıza ve dişler elde edebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal