Sağlık çalışanlarının mali hakları iyileştirme yasasında neler var, hangi iyileştirmeler yapılacak? TBMM kabul edilen Sağlık çalışanlarının mali hakları iyileştirme yasası maddeleri

Son günlerde gündemde olan sağlık çalışanları için mali haklarda iyileştirmeler konuşulmaya başlandı. TBMM genel kurulunda kabul görülen sağlık çalışanlarının mali haklarında alınan kararlar merak konusu oldu. İşte, sağlık çalışanlarının yenilenen hakları haberimizde yer almaktadır

17.06.2022-14:26 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-14:26) Sağlık çalışanlarının mali hakları iyileştirme yasasında neler var, hangi iyileştirmeler yapılacak? TBMM kabul edilen Sağlık çalışanlarının mali hakları iyileştirme yasası maddeleri

Sağlık Bakanlığına ait bazı kanunlarda sağlık çalışanları için değişiklikler yapıldı. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel kurulu tarafından kabul edildi. İşte, sağlık çalışanlarının yeni hakları haberimizde 

Alacak tahsili

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren sağlık tesislerince, sağlık sigortasından yararlanamayanlara verilen haklardan 31 Aralık 2021 tarihine kadar borçların ödenmemesi halinde 10 bin TL altında olan borçların yarısı ödenirken kalan kısım ise tahsil edilecektir.

Sağlık Bakanlığı, yükseköğretim kanunu içerisinde yer alan değişiklikler üniversite hastanesinde hizmet veren personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesi üzerinden ödenmesi öngörülüyor.

TBMM sağlık personel hakları

Merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme

-Sağlık Bakanlığına ait personellerde merkezi yönetim bütçesinde ek ödeme yapılacağı açıklanırken ödemelerinin Sağlık Bakanlığının toplam geliri ve nakit imkanlar üzerinden ücret belirlenmesi yapılacaktır.

-Öğretim üyelerinin mesai saatleri dışında üniversitede sundukları sağlık hizmetlerinden kaynaklı alınan ek ücretler için de yükseltme yapılacaktır.

-Adli Tıp Kurumu personelinin sabit ek ödemeleri de merkezi yönetim bütçesi tarafından karşılanacaktır.

-Ödemelerinin tavan üst sınırından yapılacak olup personelin bir ayda alacağı aylıklar üzerine ek ödeme ve tazminat toplamının yüzde 215 diğer personeller için ise yüzde 200 olarak işlem görmesidir.

- Kanunla, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı kadro ve pozisyonlarına yapılacak ilk defa veya yeniden atamalara ve kuraya ilişkin şartlar da düzenleniyor.

Sağlık çalışanları mali haklar

- Diş hekimleri uzmanlık eğitimi için tıpta uzmanlık mevzuatına uygun olan profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, eğitim görevlisi olarak eğitim alacaktır.

- Pozisyon yetersizliği sebebiyle sözleşmeli personel istihdamında zorluk yaşandığından kaynaklı olarak pozisyon artışı yapacaktır.

- Eğitim aile sağlığı merkezi ya da eğitim aile hekimliği birimlerinde görev yapan öğretim üyeleri ve eğitim görevlilerine asıl kurumlarında da ödeme gerçekleşecektir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal