Sağlık Bakanlığı’ndan Normalleşme Sonrası Sosyal Mesafe Güncellemesi

Sağlık Bakanlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberini dün resmen başlamış olan normalleşme sürecine ilişkin yeni önlemler yayınladı.

02.07.2021-08:39 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-08:39) Sağlık Bakanlığı’ndan Normalleşme Sonrası Sosyal Mesafe Güncellemesi

Sağlık Bakanlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberini dün resmen başlamış olan normalleşme sürecine dair yeni güncellemeler gerçekleştirdi. 

Yapılan yeni güncellemelerde, .AVM, kuaför, kırtasiye ve benzer tüm iş yerlerinde daha önce 1 metre olarak belirlenmiş olan sosyal mesafenin 2 metreden fazla olması önerildi.

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde yapmış olduğu güncelleme ile AVM, berber, kuaför, güzellik salonu, kırtasiye ve benzeri tüm iş yerlerinde daha önce 1 metre olan sosyal mesafenin 2 metreye çıkarılmasını önerirken, pek çok sektörde de HES kodu kontrolü zorunluluğunu getirilmiş oldu. 

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafınca Kovid-19 rehberinin, ‘’Salgın Yönetimi ve Çalışma’’ bölümünde güncelleme yapıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın dün resmen başlamış olan kademeli normalleşmenin üçüncü etabına dair İçişleri Bakanlığı genelgesinin dikkate alındığı, ayrıca Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlenimi ve Filyasyon Rehberi'nde daha önce yapılan değişiklerin yansıtılmış olan güncellemelere göre, koronavirüs ile mücadele kapsamında AVM, berber, kuaför, güzellik salonu, kırtasiye ve benzeri tüm iş yerlerinde daha önce 1 metre olarak belirlenen sosyal mesafenin 2 metreden fazla olması önerildi.

Ayrıca bu tarz iş yerlerinde, ‘’maskesiz ve 2 metreden yakın halde 10 dakika süreyle bir arada bulunulması’’ durumunun, ‘’yakın temaslı’’ olarak değerlendirileceği de rehbere eklendi. Bu süre daha önce 15 dakika ya kadar inmişti. 

Yayınlanmış olan rehberde, kişiler ile 2 metreden yakın ve 10 dakikadan uzun temas olasılığı olanların, yüz koruyucu kullanmasının sağlanması gerektiği önerildi.

HES KODU UYGULAMASI PEK ÇOK SEKTÖRDE ZORUNLU KULLANILACAK

Yayınlanmış olan rehberde yapılan güncelleme ile beraber AVM gibi alanlarda kullanılan HES kodu uygulamasının daha fazla sektörde kullanımının sağlanması gerektiği de ifade edildi.

Bu kapsam dahilinde, lokanta, restoran, lokanta, pastane kafe, börekçi, tatlıcı ve içerisinde yeme-içme hizmeti sunan tüm işletmelere, spor salonlarına, halı sahaya  girişte HES kontrolü yapılacağı bildirildi.

Kurban Bayramı ve öncesinde hayvan satış ve kesim alanlarının girişinde HES kodu sorgulamasının yapılması gerektiği de ifade edildi.

İş yerlerinde ortak kullanım amacı ile dergi, gazete, bulundurulabilecek

Diğer taraftan ise iş yerlerinde ortak kullanım amacı ile gazete, dergi ve benzerleri bulundurulabilecek. Bunları kullananlara temastan önce ve sonra el antiseptiği kullanması ve el yıkamasına dair hijyen uygulamaları anımsatılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal