Sağlık Bakanlığı Açıkladı! 'Kağıt Reçeteler Asgari Düzeyde Kullanılacak'

Coronavirüsün ülkemizde hızla yayılmasına karşı alınan önlemler doğrultusunda Sağlık Bakanlığı, doktorların virüsün bulaşma riskine karşı kağıt reçete kullanımını asgari düzeye indirilmesini istedi. Detaylar haberimizde…

03.04.2020-14:02 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-13:44) Sağlık Bakanlığı Açıkladı! 'Kağıt Reçeteler Asgari Düzeyde Kullanılacak'

Sağlık Bakanlığı, 81 ilin valiliğine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na ''kağıt reçete kullanımı'' ile ilgili bir yazı gönderdi. Yazıda, Coronavirüsün, Dünya Sağlık Örgütünce pandemi bir hastalık olduğunun ilan edildiği hatırlatıldı.

KAĞIT REÇETELER ASGARİ DÜZEYDE KULLANILACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde de görülen Coronavirüsün yayılmasının önlenmesi, ihtiyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin aktif bir şekilde yapılması, ürünlere erişilebilirliğin artması, sağlık hizmeti sunumunun geri kalmaması ve kamu sağlığının korunması için gerekli olan tedbirlerin alındığı ve alınmaya devam edildiğine dikkat çekildi.

Gönderilen yazıda ise şöyle denildi:

"Bakanlığımız Bilim Kurulu'ndaki öğretim üyelerinden oluşan komisyon ile yapılan toplantı sonucunda alınan kararlar doğrultusunda kağıt reçete kaynaklı kontaminasyon riski göz önünde bulundurularak, bulaş riskinin önlenmesi amacıyla hastanelerde doktorlar tarafından kağıt reçetelerin asgari düzeyde kullanılması tavsiye edilmiştir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal