Sağlık Bakanlığı Açıkladı! Coronavirüs İçin 14 Gün Kuralı

Sağlık Bakanlığı coronavirüse karşı "14 gün kuralı"nı uygularken evde alınması gereken önlemlere yönelik bir bilgilendirme paylaşımı yaptı.

11.03.2020-08:01 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-07:50) Sağlık Bakanlığı Açıkladı! Coronavirüs İçin 14 Gün Kuralı

Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesaplarında yer alan "Yeni coronavirüs evde izleme (karantina) kuralları" temalı paylaşımda, "Son 14 gün içerisinde yeni koronavirüs hastalığı görülen ülkelerden birinden geldiyseniz, ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile 14 gün süresince evden çıkmamalısınız" açıklaması yapıldı.

Evden çıkma durumu söz konusu olursa kesinlikle maske kullanılması ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarında bulunulmamasının istendiği paylaşımda, önlem amacıyla uygulanması gereken tedbirler şöyle açıklandı:

"Ziyaretçi kabul etmeyin. Mümkünse ayrı bir odada kalın. Odanızı sık sık havalandırın. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, bu alanları her kullanım sonrası temizleyin. Sık sık el hijyeni sağlayın. Ellerinizi su ve normal sabunla yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın."
Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısına dikkat"

Ateş, öksürük ve solunum yolu problemlerin ilerlemesi durumunda hemen tıbbi maske kullanılmasının şart olduğunu vurgulayan paylaşımda, bir an önce en yakın sağlık merkezine gitmenin önemine dikkat çekildi.

Yeni coronavirüs salgınına yönelik ayrıntılı açıklama için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün internet adresi "hsgm.saglik.gov.tr" ve bakanlığın sosyal medya hesaplarının takip edilmesi tavsiye edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal