Sağlık Bakanı Vaka Sayısında En Çok Artan İlleri Açıkladı

Sağlık Bakanı güncel aşılama sayısını paylaşarak; ‘Aşıda 11 Ağustos 1 Milyon 274 Bin 368 doz aşı uygulandı, Antalya, Denizli, Tunceli ve Giresun, mavi kategoriye geçen yeni illerimiz arasına girdi' ifadelerini kullandı.

12.08.2021-16:06 - (Son Güncelleme: 12.08.2021-18:24)  Sağlık Bakanı Vaka Sayısında En Çok Artan İlleri Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel aşılama sayısını paylaştı. Bakan Koca 'Aşıda 11 Ağustos: Dün 1 Milyon 274 Bin 368 doz aşı uygulandı. İlk doz aşısını yaptıranların sayısı 385.519. İkinci doz aşısını yaptıranların sayısı 698.312. Üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısı 190.537. İlk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısı 19.070.186'a indi.' ifadelerini kullandı.

MAVİ KATEGORİYE GİREN İLLERİMİZ

Sağlık Bakanı Koca 4 il için müjdeli haberi vererek 'Antalya, Denizli, Tunceli ve Giresun, Mavi kategoriye geçen yeni illerimiz. İlk doz aşılanma oranları yüzde 75'in üzerinde. Bu üç ille birlikte düşük riskli il sayımız 21'e yükseldi.' ifadelerini kullandı.

BAYBURT TURUNCU İLLER ARASINDA YERİNİ ALDI

Koca, Bayburt'un yüzde 55'in üzerine çıkan ilk doz aşılanma oranıyla çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine indirdiğini ifade etti. Kent turuncu iller arasına girdi.

'AĞRI'da AŞI OLANLARIN SAYISI YÜZDE 55'in ÜZERİNE ÇIKTI'

Bakan Koca 'Ağrı, yüzde 55'in üzerine çıkan ilk doz aşılanma oranıyla çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine indirdi. Ağrı, Turuncu iller arasında.' diye konuştu.

'İKİ DOZ AŞI OLANLARIN SAYISI ARTTIKÇA VAKA SAYILARI DÜŞECEK'

Koca koronavirüs haritasının son halini de paylaşarak 'İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları da düşecek.' açıklamasında bulundu.

İŞTE İL İL YAYINLANAN VAKA HARİTASI ŞÖYLE!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs haritasının son halini de paylaşarak "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları da düşecek.' ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISINDA EN ÇOK ARTAN İLLER ŞÖYLE SIRALANDI;

Bakan Fahrettin Koca, 'Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Rize, Batman, Diyarbakır, Artvin ve Bingöl. En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları düşecek. Aşınızı vakit kaybetmeden olun.' uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal