Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından açıkladı: Eksiye düşen vaka sayısı düzeltildi

Koronavirüs sürecinin tüm detaylarını merak edenlerle paylaşan Bakan Koca, salgın sürecinin vaka durumunun eksiye düştüğünü belirtti. Yapılan yanlış hesaplama ile ilgili ise açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

01.05.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-10:11) Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından açıkladı: Eksiye düşen vaka sayısı düzeltildi

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgının, artık beklenen seviyenin altına düştüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık vaka sayısında eksiğe gidildiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde yapılan yanlış hesaplamanın düzeltini ifade eden Bakan Koca, sert eleştirilerde bulunanlara cevap verdi. Koca, "Durumu daha "ağır" ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz" dedi.

Aktif vaka sayısı -4716

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de aktif Kovid-19 vaka sayısının -4716 olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, bin 924 yeni vaka tespit edildiği, 9 kişi hastalık sebebiyle vefat etti, 8 bin 302 kişi ise iyileştiği bilgisi yer aldı.

Bakan Koca'nın paylaşımı

Problem çözülmüştür

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan vaka sayılarında bir yanlışlık olması, sosyal medyada büyük eleştiri almıştı. Bakan Koca konuya dair yaptığı açıklamada, "Kovid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisandan beri yaşanan senkronizasyon hatası, aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17.259 dur. İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha "ağır" ve Kovid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz." İfadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal