Sağlık Bakanı Kritik Verileri Açıkladı! Umutlandıran Detayı Paylaştı

2 Ağustos Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı.

03.08.2021-08:22 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-08:44) Sağlık Bakanı Kritik Verileri Açıkladı! Umutlandıran Detayı Paylaştı

Tüm dünyayı geçen yıldan beri etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Koronavirüs sebebiyle son 24 saatte 91 vatandaş hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 22 bin 898 oldu. En yüksek aşılama oranına sahip iller ise Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’Vaka sayılarındaki artış hızı azalma eğiliminde. Bunu kalıcı hale getirecek olan biziz. Tedbirden taviz vermeden aşınızı olun’’ ifadelerine yer verdi.

2 Ağustos 2021 koronavirüs tablosu Sağlık Bakanlığı, tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Güncel tabloya göre iki il daha maviye döndü.

Türkiye'de son 24 saatte 270 bin 426 koronavirüs testi yapıldı, 22 bin 898 vatandaşın testi pozitif çıktı, 91 vatandaş hayatını kaybetti. İyileşen sayısı ise 5 bin 947 oldu.

AŞILAMA VERİLERİ

Sağlık Bakanlığı, tarafından açıklanan güncel koronavirüs tablosunda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz aşılama ortalama yüzde 66,28 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 44,51 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 73 milyon 809 bin 477’e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA, EN SON SIRADA ŞANLIURFA VAR

İnternet sitesinde yayınlanan verilerde aşılamada önde giden illere de yer verildi. Sağlık Bakanlığı’nın tablosuna göre yüzde 88,1 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

Sağlık Bakanlığı’n tablosuna göre yüzde 39,9 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır takip etti.

ARTIŞ HIZI AZALMA EĞİLİMİNDE

Sosyal medya hesabından güncel tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ‘’Vaka sayılarındaki artış hızı azalma eğiliminde. Bunu kalıcı hale getirecek olan biziz. Tedbirden taviz vermeden aşınızı olun.’’ İfadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal