Sağlık Bakanı Koca: Türkiye, Mücadelesinde İlk Dönemi Tamamlamıştır

Coronavirüsle mücadelede Türkiye'nin sesi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye virüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamladı. Altını çizerek söylüyorum ki virüsle mücadelenin ikinci döneminin ilk günlerindeyiz." dedi.

06.05.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-19:31) Sağlık Bakanı Koca: Türkiye, Mücadelesinde İlk Dönemi Tamamlamıştır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

"TÜRKİYE, MÜCADELESİNDE İLK DÖNEMİ TAMAMLAMIŞTIR"
Türkiye'miz koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır. Koronavirüsle mücadelede 2. dönemin ilk günerindeyiz.

Eviniz virüse karşı halen en güvenli ortam olmaya devam etmektedir. Özgür ama kontrollü olacağız. Bugüne kadar tedbirlere sıkı şekilde uyulmasaydı, bulunduğumuz noktaya gelmemiz mümkün olmazdı. Şimdi yaşama alanımız genişliyor ama aynı tedbirleri daha geniş bir alanda hayata geçiriyoruz.

"KONTROLÜN KAYBI İKİNCİ BİR DALGANIN DAVETÇİSİ OLACAKTIR"
Başlayan yeni dönem, bildiğiniz anlamda tipik bir normalleşme dönemi değildir. Yeni dönem, tedbirlerle özlemlerin sentezidir. Başlayan günler 11 Mart'tan bu yana gösterdiğimiz çabanın ödülüdür. Ama bu büyük ödül değildir. Risk devam etmektedir. Kontrolün kaybı ikinci bir dalganın davetçisi olacaktır. Bunu birçok ülkede gördük. Türkiye'de salgın mevcut şartlarda kontrol altına alınmıştır. Koronavirüs tehdidi ortadan kalkmış değildir, bu son taşıyıcının tedavisiyle, izolasyonuyla mümkündür.

"NORMALE DÖNMÜYORUZ, 'YENİ HAYATIN NORMALLERİ'Nİ OLUŞTURUYORUZ"
2020 öncesi anlamında normal hayata dönül fikri bütün dünyada yanlış bulunmaktadır. Biz bu fikri benimsemek zorundayız. Bugüne dek her ne kadar 'normale dönüş' ifadesi yer yer kullanılsa da esasında normale dönmüyoruz. 'Yeni hayatın normalleri'ni oluşturuyoruz. Yeni normal için büyük bir motivasyon ve sağduyu göstermeliyiz. Salgın hastalık karşısındaki kazanımlarımızı korumalıyız.

"MÜCADELEMİZ İÇİN FİKİR VERECEK BU İSİM 'KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT'TIR"
Mücadelede birinci dönemde hedefimiz, hastalığı kontrol altına almaktı.Bazı kısıtları esnettiğimiz yeni döneme isim vermeyi yararlı buluyoruz. Mücadelemiz için fikir verecek bu isim 'kontrollü sosyal hayat'tır. Önümüzdeki günlerde evlerimizden daha sık dışarı çıkacağız, virüse karşı mücadelede bu yeni durumun tedbirleri olmalıdır. Kontrollü sosyal hayatta iki temel kural var. Birincisi dışarı çıkmamız gerekiyorsa maske kullanacağız, ikincisi sosyal mesafeyi ayarlayacağız. Bu yeni dönemde test kapasitemizi düşürmeyeceğiz, artıracağız. Vakalarımızı erken tespit edeceğiz. Toplu mekanlarda düzenli taramalar yapacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal