Sağlık Bakanı Koca: Tedbirlere Uyarsak Yayılımı Kontrol Altına Alabiliriz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs tedbirleri kapsamında açıklama yaptı ve "Tedbirlere uyarsak hastalığın yayılımını kontrol altına alabiliriz." dedi.

17.03.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-17:55) Sağlık Bakanı Koca: Tedbirlere Uyarsak Yayılımı Kontrol Altına Alabiliriz

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını son olarak ülkemizde de görüldü. İlk vakanın açıklanmasından sonra alınan önlemler üst seviyeye çıkarken, bu süreçte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşa sosyal medya ve basın karşısında sürekli açıklamalarda bulundu. Virüsün ilk yayıldığı günden bu yana kadar tedbir vurgusu yapan Koca, bu uyarısını tekrar yineledi. 

Sosyal medya hesabından tedbirlere uyulması gerektiğinin altını çizen bakan, "Salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden biri paniktir. Tedbir ve panik, birbirinin zıddıdır. Tedbirlere uyarsak hastalığın yayılımını kontrol altına alabiliriz. Virüsle temas ihtimallerini sıfırlamak zorundayız." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan ülkemizde ilk coronavirüs vakası 11 Mart tarihinde görülürken, son açıklamalara göre vaka sayısı 47 olarak aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal