Sağlık Bakanı Güzel Haberi Açıkladı: 3 İlde Daha Çocuk Kalp Merkezi Açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni 3 ile çocuk kalp merkezi kurulacağını açıkladı.

19.02.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 19.02.2022-17:40) Sağlık Bakanı Güzel Haberi Açıkladı: 3 İlde Daha Çocuk Kalp Merkezi Açıldı

Bakan sosyal medyadan yaptığı açıklamada Gaziantep, Muğla ve Konya'da çocuk kalp merkezinin açıldığını duyurdu. 

SAĞLIK BAKANI KOCA GÜZEL HABERİ DUYURDU

Bakan Koca, "Gaziantep’te Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Muğla’da Eğitim ve Araştırma ve Konya’da Şehir Hastanesinde 3 yeni çocuk kalp merkezi açıldı ve açık kalp ameliyatları başladı. Merkez sayımız 13’e ulaşmış durumda. Hayırlı olsun!" dedi. 

ÇOCUK KALP MERKEZİ NEDİR? 

Çocuk kalp merkezi ilk olarak 2021 yılında yayımlanan Çocuk Kalp Hastalıkları Merkezleri Hizmetleri genelgesiyle kuruldu. Merkezler, halkın hizmete erişiminin kolaylaştırılması, ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerine rahatça ulaşabilmesi, atıl kapasite oluşturulmaması ve kaynak israfına sebebiyet verilememesi amacıyla oluşturuldu. Kurumun bazı görevleri ise yeni merkezlerin açılması, faaliyette olanların uygunluğu ve verimliliğinin değerlendirilmesi, geçici olarak durdurulması veya kapatılması için tavsiye niteliğinde gerekçeli rapor hazırlanması, koordinatör çocuk kalp hastalıkları merkezlerini belirlemek, bu merkezlerin faaliyet ve hizmetleriyle ilgili şikayet ve önerilerini incelemek, kalp sağlığı hizmetleri konusunda tıbbi teknolojik gelişmeleri takip etmek olarak belirlendi. 


Bu merkezlerin işlevi ise, çocuk kalp ve damar cerrahisi veya çocuk kardiyolojisinde bulunan kritik hastaların takip ve tedavilerini sağlamak, yeni doğan yoğun bakım servisi, üçüncü seviye çocuk yoğun bakım servisi veya üçüncü seviye kalp ve damar cerrahisi yoğun bakım servisi olarak tasarlandı. İçerisinde ise asgari 1 çocuk kardiyolojisi uzmanı, en az 2 çocuk ve kalp damar cerrahisi uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, çocuk kalp ve damar cerrahi ve girişimsel kardiyolojik işlemler sırasında tercihen bu konuda deneyimli anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı personel bulunacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal