Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ABD'li Şirkete İlaç Tepkisi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastaları için gereken bir ilacı, ABD'li şirketin bin euroluk maliyetine karşın 55 bin eurodan sattığını söyleyerek tepkisini ifade etti.

15.11.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-10:53) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ABD'li Şirkete İlaç Tepkisi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda 2019 bakanlık bütçesi konuşulurken halk arasında gevşek bebek hastalığı diye tanınan Spinal Masküler Atrofi (SMA) hastalarının ilaç teminiyle alakalı milletvekillerine açıklama gerçekleştirdi.

Sabah Gazetesi'nden Safure Cantürk'ün aktardığına göre; Bakan Fahrettin Koca, SMA ilaçlarının dünyada yalnızca Türkiye'nin sosyal güvenlik sistemi üstünden geri ödeme çerçevesine aldığını fakat söz hususu şirketin inatla, bakanlığın çağrısına karşın ruhsat başvurusunu yapmadığını ifade etti.

Koca, ilacın kimyasal olduğunu, maliyetinin bin euro olmasına karşın şirketin 55 bin euroya sattığını söyledi. Koca şirketlerin ilaçlarını ruhsatlandırma gereklerini yerine getirmeyip, kendi uygun gördükleri ücretten sattıklarını aktardı.

Her hastanın ilaca erişimi için uğraş verdiklerini söyleyen Koca, "Bu hususta bakanlığımız bugüne dek kullanmadığı faat bugünden sonra kullanmaya karar verdiği ve benim de imzaladığım hızlı ruhsatlandırma ve mecburi ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil olmak üzere alternatif temin yollarla temin süreci açtık. Bu şekilde başka şirketlerin üretim yapmasını amaçlıyoruz. Son olarak şirket bir ay kadar önce önemli oranda indirim gerçekleştireceğini ifade ederek randevu talep etti. İki hafta önce geldi. O günden beri basında ve siyasi platformlarda artan SMA hasta haberlerini sizin takdirinize bırakıyorum. Bu şirket, bu kadar önemli oranda indirim yaparak geleceğini ifade edip, haberlerin ardından indirimden caymasını sizin takdirinize bırakıyorum" diyerek tepki koydu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal