Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eylem yapan ambulans şoförü ile görüştü! 'Çok şey konuştuk ama'

Sağlık Bakanlığı binasının önünde kendini ambulansa kilitleyip eylem yapan şoför ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir araya geldi. İşte haberin detayları...

15.06.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-10:20) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eylem yapan ambulans şoförü ile görüştü! 'Çok şey konuştuk ama'

Ambulans şoförünün geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı önüne gelerek yapmış olduğu eylem oldukça konuşuldu. Onkoloji hastası için 3 saat boyunca hastane aradığını ifade eden şoför, bakanlığın önünde Bakan'la görüşmek için eylem yapmıştı. 

Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisiyle görüşmek için Sağlık Bakanlığı önünde kendisini ambulansa kilitleyen ambulans şoförüyle bir araya geldi. Koca yapmış olduğu açıklamada, "Ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı" diye söyledi. 

Fahrettin Koca, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda ise konuya ilişkin, "Şoför arkadaşımız arzusu üzerine misafirim oldu. Hasta nakil aracıyla naklini yaptığı hastanın Ankara Şehir Hastanesi aciline yatışını sağladıktan 2,5 saat sonra aracıyla bakanlık binası önüne park edişinden başladık, çok şey konuştuk. Ama bazı şeyler konuşulduğu yerde kalmalı" şeklinde paylaşım yaptı. 


Ambulans şoförü ikna edildi 

Sağlık Bakanlığı önünde kendini ambulansa kilitleyen ambulans şoförünün tek isteğinin Fahrettin Koca ile görüşmek olduğunu ifade ederek, "Oksijen tüplerini açtım, Sağlık Bakanı buraya gelmezse ambulansı patlatırım" diye konuşmuştu. 

Söz konusu sağlık çalışanı, kendisini ikna etmeye gelenlere ise megafonla seslenerek, "Ben terörist değilim. Kimse gelmesin, sağlık bakanı gelene kadar buradayım. Vatandaşlara zarar vermek istemiyorum. Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam vatandaş ne yapsın. 3 saattir onkoloji hastası için hastane arıyorum. Servise teslim edemedim. Yoğun bakımlık hasta. Bu eylemim devlete zarar vermek amacıyla değil. Hasta haklarını savunmak için bu eylemi yapıyorum. Ben devletin hastanesinde iş yapamıyorsam; hastalar, hasta yakınları, bu millet ne yapsın?" demişti. Bütün çabaların sonucunda ikna edilen ambulans şoförü, bir süre ardından eylemini son vermişti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal