Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Nisa bebekten sevindirici gelişme var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor' dedi.

09.04.2022-09:24 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-09:27) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Nisa bebekten sevindirici gelişme var!

Bütün Türkiye'yi yasa boğan bu olay geçtiğimiz günlerde yapılan haberlerde Nisa bebeğin öldü diye bahsedilmesi vatandaşı daha da üzmüştü. Sonrasında bu haberlerin gerçeklik payı olmadığının, Nisa bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu yazıda,'Nisa bebekten sevindirici haber var.' demesi birçok insanın yüreğine su serpti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde tedavi gören 3 aylık Nisa Mihriban'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.


Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaneye kaldırıldıktan sonra Nisa Mihriban'ın ilk kez tepki verdiğini aktardı.

Koca, 'Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor. Hekimlerimiz ellerinden geleni yapıyor. Siz de dualarınızı eksik etmeyin' açıklamalarında bulundu. 


Ne olmuştu?

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik ilçesinde boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti.

Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettiği bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi.

Nisa Mihriban ismi verilen bebek, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra solunum güçlüğü çeken ve sağlık durumu kötüye giden bebek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı. 

Bebeğin annesi E.S. ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Terk" suçlarından tutuklanmışt

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal