Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Aşı Tarihini Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda aşı çalışmalarıyla ilgili son durumu açıkladı. Bakan Koca, gelecek yılın ilk çeyreğinde aşının geliştirilmesinin mümkün olduğu açıklamasında bulundu.

29.07.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-18:42) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Aşı Tarihini Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye'de devam eden Koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili son durumu aktardı.

BAKAN KOCA AŞI ÇALIŞMASINDA SON DURUMU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, canlı yayında yaptığı açıklamada önümüzdeki birkaç ay içerisinde aşı ile ilgili bir şey beklenilmemesi gerektiğini belirtti. Ancak gelecek yılın ilk çeyreğinde yani Ocak, Şubat, Mart gibi aşının geliştirilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye'de şu anda 6 aşı çalışmasının sürdürüldüğünü insanlar üzerinde çalışmalara ise Eylül-Ekim ayı gibi başlanacağını söyledi.

RUSYA VE ÇİN'DE AŞI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bakan Koca, dünya genelinde İngiltere, Çin ve ABD'nin de aşı çalışmalarında ciddi ilerlemeler kaydettiğini, Rusya ve Çin'in ise aşı çalışmalarında yakın itibat halinde olduğunu belirtti.

LAMALARDAN ALINAN ANTİKOR KORONAVİRÜSÜ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Güney Amerika'da toplu halde yaşayan ve devegiller familyasından olan lamalardan alınan antikor türünün, laboratuvar ortamında kültürlenen hücrelerde yenip tip Koronavirüsü etkisiz hale getirdiği açıklanmıştı.

Araştırmacılar, lamalarda bulunan antikorların ikinci dalgayı engelleyebileceği konusunda iyimser.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal