Sağlık Bakanı açıkladı: Engelsiz acil servis hizmeti başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel gereksinime ihtiyacı olan bireyler için yeni bir hizmet duyurdu, "Özel gereksinimli hastalarımıza yönelik 'Engelsiz Acil Servis Hizmeti' Muğla, Erzurum, Samsun ve Kayseri’de seçilen hastanelerde başladı" dedi.

13.01.2023-09:20 - (Son Güncelleme: 13.01.2023-17:40) Sağlık Bakanı açıkladı: Engelsiz acil servis hizmeti başladı

Özel gereksinimli vatandaşlarının acil servis hizmetlerinin daha etkili karşılanması için dünyada çok az yerde görülen bir uygulamaya başlatıldı.

Uygulamayla birlikte otizm, down sendromu ve zihinsel gelişim geriliği sorunu olanlar, acil servis gereksinimlerini devlet hastaneler içinde kurulacak özel sağlık personelinden alacak.

Yeni hizmet, seçilen 4 pilot ildeki hastanelerde uygulanacak

Bakan Koca, yeni uygulamanın yaygınlığı ile ilgili, "Uygulamayı yıl içinde 81 ilde hayata geçirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı 

Engelsiz acil servis hizmeti başlıyor

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uygulamanın yıl içinde 81 ilde hayata geçirileceğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  şu ifadeleri kullandı:

"Özel gereksinimli hastalarımıza yönelik "Engelsiz Acil Servis Hizmeti" başladı. Muğla, Erzurum, Samsun ve Kayseri’de seçilen hastanelerde başlayan pilot uygulamada, hastalar acil sağlık hizmetlerini özel birimden alıyor. Uygulamayı, yıl içinde 81 ilde hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal